Sysiväikeläisten nosework-kurssin toinen kerta sujui leppoisissa ja huvittavissa tunnelmissa. Alkeiskoirat kertasivat ensin edellisen kerran oppeja, tekivät vähän purkeilla hajuerottelua ja sitten etsivät kenkien ja hanskojen joukosta hajustettuja. Etenkin Haiku esitti tässä varsin omaperäisiä versioita ilmaisusta tekemällä 2on2off-kontakteja kouluttajan päälle samalla kun työnsi nenäänsä kenkään. Edes juoksuaikaisten herkkupeppujen Haikun ja Hämyn läsnäolo ei liikaa häirinnyt uroksia. Hyvä pojat!

Hanki oma Haiku ja sinulla on huumoriarvo aina kohdallaan!20190310_133023.jpg

Katlaa varten oli laitettu pihalle pysäköityihin autoihin kolme eri ikäistä (2h - 15min) piiloa, jotka se kävi liinassa etsimässä. Katlakin sai etsiä kenkien ja hanskojen seasta neljä (joiden sisällä oli hajulähde pienessä muovirasiassa). Lievää hysteriaa ja ylivirettä oli havaittavissa, mutta yhtään virheilmaisua ei tullut vaan oikeat löytyivät varmasti. Lopuksi Katlalle laitettiin keittiöön pari vähän korkeammalla (n. 1m) olevaa piiloa, jotka se poimi muutamassa sekunnissa ja ilmaisi istumalla.

Illalla olin ostanut hallivuoron minulle ja Annalle rally-tokotreeniä varten. Rakensimme yhdistetyn alo-avo-mes radan ja teimme kaikille rallykoirillemme vähän kisanomaista ratasuoritusta ja hinkuteltiin sitten joitain liikkeitä vähän enemmän. Olipa hauskaa treenata kaverin kanssa eikä aina vain kökkiä yksin hiirenhiljaisella hallilla! Mestiksiin on vajaa kaksi viikkoa aikaa ja kukaan koiristani ei vielä osaa edes kaikkia liikkeitä. Mitähän tästäkin taas tulee? Seuraavan viikon kalenterini näyttää työvuorojen, Nu-Pun paimennustreenin ja Oulusta vierailevan Mitran lisäksi joka päivälle paria RT-liikettä, jotka pitäisi ehtiä ja etenkin jaksaa treenata kaiken muun säätämisen ohessa. Loppuviikosta on vielä luvassa pari hoitokoiraakin, jotta ei vaan olisi tekemisen puutetta.