Pentupuuhat ja ylimääräinen koira talossa vielä jonkun verran aikaa ja energiaa, mutta Katla on silti päässyt harrastamaan.

Olemme käyneet raunioilla huvittelemassa. Hallinta ennen radalle pääsemistä alkaa selvästi parantua, onnistumme useimmiten siirtymään parkkikselta lähetyspisteeseen jopa jossain määrin seuraamista muistuttavassa muodostelmassa. Katlalle on otettu myös ensimmäiset umpipiilojen ilmaisut, tosin helpoilla ritiläkansilla. Pienen pähkäilyn jälkeen nämäkin on sujuneet hienosti. Huomenna on kauden viimeiset rauniotreenit ja viikonloppuna osallistumme Jäsentenvälisiin, eli Espyn jäsenille tarkoitettuun leikkimieliseen kauden päätöstapahtumaan.

Agilitykentällekin ehdimme viime viikolla. Kenttä oli melkoinen suo, joten on aika huippua että marraskuun alusta alkaa hallikausi! Pienen pähkäilyn jälkeen ilmoitin Katlan hallitreeneihin, kai me rahat niihin jostain revitään. Fauna ja Robin treenaavat tietysti myös hallilla. On ihan kiva päästä Katlan kanssa vihdoin ohjattuihin treeneihin. Tuntuu, että koirassa olisi potentiaalia vaikka kuinka, mutta minä en osaa ohjata enkä osaa opettaa sille järkevästi oikeita asioita. Lauantaina kentällä otin "vauhtisuoraa" jossa oli kaksi hyppyä, S-mutkainen putki, 2 hyppyä ja puomi. Vein etukäteen puomin kontakteille namipalat. Jätin Katlan ekan esteen taakse, menin itse putkelle odottamaan ja kutsuin. Kattis tuli kuin tykin suusta, ehdin just seuraavalle hypylle sillä välin kun se rymisteli putkesta, mutta olinkin liian kaukana ja Kat bongaa puomin ja lähtee kiitämään siihen suuntaan. Sain sen kyllä huutamalla takaisin, mutta meni ihan muutama kerta ennenkuin sain koko suoran onnistumaan virheettä. Olen auttamatta liian hidas, enkä ehdi koiran edelle jotta saisin sen hallintaan esteiden välillä.

Toisena treeninä tein kahden hypyn kanssa kieroharjoituksia ja lopuksi naksuttelin pujottelua.Katla on parissa harjoituskerrassa oivaltanut aika hyvin, että naksun saa kun kiertää kepin. En ole missään vaiheessa ohjannut sitä kädellä, vaan koira itse hakee keppejä ja saa palkan joka välissä. Kohta voisi varmaan harventaa palkkausta. Lisäksi pitäisi erikseen opetella kepeille sisäänmenoa, nyt Katla tuppaa arpomaan kummanlta puolelta ekan kepin ohittaa. Harjoituksen vähyyteen nähden kuitenkin olen tyytyväinen edistymiseen.

Katlan äiti Hukka kävi luonnetestissä sunnuntaina, ja sai loppupisteiksi +170 ja kaikki osa-alueet olivat plussalla. Hukka oli testissä hyvin Hukkamainen - se uskoo, että elämässä selviää mistä vaan kunhan heiluttaa häntää riittävästi.