Fauna osallistui silkkivinttikoirien erkkariin 30.7. Tämä oli kymmenes Suomessa järjestetty silkenerkkari! Alkuvuosina näyttelyyn osallistui muutamia koiria, ja näyttelyitä pidettiin mm. erään aktiiviharrastajan isän kotipihalla. Nyt näyttely on jo useana vuonna ollut Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa ja koiriakin osallistui tänä vuonna lähes neljäkymmentä.

Tuomarina toimi Tuija Aronvirta, kennel Täysikuun

Fauna

Sarafias Cassandra "Fauna": Hyvän kokoinen kaunis narttu, jolla kaunis narttumainen pää. Hyvä kaula, kaunis ylälinja. Hieman hoikassa kunnossa. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Aavistuksen suora olkavarsi. Liikkuu kauniisti pitkin joustavin askelin. Hyvät liikkeet edestä ja takaa. AVO ERI

Näyttelyssä saatiin myös yksi uusi ISWS-valio, onnea Ellalle taustajoukkoineen!

 

Myös Katla kävi näytelmöimässä 14.8. pitkästä aikaa, edellinen näyttelykäynti onkin 1,5 vuoden takaa. Tällä kertaa matka suuntautui Turun Elonäyttelyyn hyvässä seurassa, eli lapinkoira Lumon ja porokoira Rhoon ja emäntien kanssa. Tuomarina lappalaiskoirille oli ruotsalainen Göran Bodegård.

"Bra helhet. Bra proportioner. Trevligt huvud. Vackra ögon. Utmärkt förbröst. Vackert bakställ. Rör sig bra. Acceptabelt [sic!] svansföring. Nybadad blank päls därför litet mjuk." Avo ERI1 SA, PN3, SERT

Katlan kolmas serti, kolmesta perättäisestä näyttelystä, joten Katlan lyhyt, mutta nousujohteinen, näyttelyura taitaa nyt päättyä, kun plakkarissa on se kiva mutta täysin tarpeeton Suomen muotovalion arvo. Onnittelut kasvattaja-Suville rodunomaisesta kasvatustyöstä! Tuomari myös huomasi kepon ahkeroinnin, eli pesun tulokset. Muuten arvostelussa olisi voinut lukea vaikkapa päls innehåller bitar av små döda djur och luktar mycket illa.

FI MVA Pihlajamäen Fafnir

Katlan kuvat (c)Aino Mutka