Klikkaisin joku aika sitten FB:ssä Kuono.fi:n juttua, jossa kaivattiin "koemaistajia" uusille Best Friend -makupalatuotteille. Ahneet Paskat TM olivat heti innokkaita ryhtymään koe-eläimiksi, joten kirjailin lyhyen selostuksen miksi juuri meidän lauma olisi mainio ja pistin tykäten. Arpaonni suosi ja pari viikkoa myöhemmin postista löytyi paketti, jossa oli erilaisia koiranherkkuja kokeiltavaksi.

Viimeaikainen älytön kiire sai testailun hieman unohtumaan ja sitten itse Päämaistaja Salka lähti landelle eläkeläisten seurakoiraksi lomailemaan. Pakkasin Salkalle mukaan maistiaiset paketeista ja lapulle ohjeet kirjata ylös mitä mieltä Hänen Nirsoutensa tarjoiluista on. Kuvia Salkan maisteluluista ei siis valitettavasti ole, mutta kommentteja on. Osa niistä on tullut tekstiviesteinä äidilleni tyypilliseen tapaan: lyhytsanaisesti ja jättäen tulkinnalle varaa.

Tutkimuskohde S maaseudun rauhassa:

salka%20landella-normal.jpg

BF Welldone koiran pihvitikku (tuttu tuote, on syöty ennenkin) Annoin lenkin jälkeen nuuski ja hautasi maton alle. Myöhemmin kadonnut.

BF Lohipatukka (lohennahkaan kääritty puristepuruluu) Nuollut nahat, loppuja nakersi hiiri? (Tai ehkä se nyt kuitenkin oli Salka...)

BF Täytepatukka naudanmaha (jonkinlainen puristepuruluu) Katsoi, murisi ja lähti pois. (Jaha, ei nyt ihan testivoittaja?)

BF Natural Bites Chicken&Cheese (pyöreä lätykkä, puolipehmeää massaa) Söi. Seuraavana päivänä tulee toinen viesti: Söi toisen. (Jahas, meillä on testivoittaja?)

BF Natural Bites Beef Udder (no, sitä itseään) Nakertelee, vaihtoi koivuklapiin. (Tarkennettakoon, että söi siis mielummin klapia!)

Loput paketin sisällöstä tarjoiltiin tutkimuskohteille F1, K ja F2.

testijoukko-katfauflo-normal.jpg

BF Welldone koiran pihvitikku Salka söi, muut jäi ilman.

BF Lohipatukka F2 käy kiinni ja alkaa jyrsiä menemään. K tulee paikalle ja seuraa kolmen sekunnin koiratappelu, jonka erotettuani puruluutakaan ei näy. Epäilen vahvasti, että K nielaisi sen kokonaisena.

BF Täytepatukka naudanmaha F1 ei allergian takia saa. F2 ottaa vaihtoehtoja tarjottaessa mielummin tämän kuin tavallisen puruluun. Unohdin mitata aikaa joka kestää syömiseen, useita minuutteja. Epäilen että K saattoi varastaa loput. K kahmii suuhunsa sekä tavallisen puruluun että tämän ja nyrjähtää hetkeksi onnesta: näin PALJON herkkuja kerralla! Melkein unohtaa syödä, koska pitää tanssia pitkin keittiötä. Jyrsii sitten kumpaakin vuoronperään. Puristepatukka katoaa (K) muutamassa minuutissa. Puruluun syöminen kestää vartin.

BF Natural Bites Chicken&Cheese F1 syö noin viidessä sekunnissa. F2 kolmessa. K nielaisee ja väittää, että ei saanut mitään .Yskäisee sitten lätykän ylös ja nielaisee samantien uudestaan. Mental note to self: liian vaarallinen tarjoiltavaksi porokoiralle kokonaisena (tukehtumisvaara) Pääsevät keskiviikkoagiin palkkakokeiluksi. Ohjaajaa miellyttää palojen aerodynaamiset ominaisuudet: lätykkää on erinomainen heittää koiralle saalistettavaksi. F2:n isompina palkkoina pelittävät loistavasti, K joutuu tyytymään pienempiin palasiin.

BF Natural Bites Beef Udder K varastaa paketin pöydältä ja alkaa repiä auki. Puree (vahingossa) sormeen kun väännän paketin pois suusta. Tarjoiltaessa F2 syö noin 20 sekunnissa, K noi 4 sekunnissa. F1 ei saa allergian takia maistaa, näyttää kateelliselta. Käy myöhemmin varastamassa juustovoileivän pöydältä. Kostoksi. Toimisi palkkana esim. agilityssä. Kokeilen heti lauantaina.