Jopas on nyt treenattu! Pikkuporukoilla on käyty hupihakuilemassa pari kertaa viikossa. Hekla on keskittynyt ilmaisutreeniin ja käynyt vähän käytöskoulua, se kun haluaisi kaivautua pressun sisään maalimiehen kaveriksi. Katla on saanut lähinnä mielenvirkistykseksi hakea pari tyyppiä metsästä. Jopa vinttikoirat on päässeet pari kertaa kirmaamaan ja haukkumaan yhdet uhrit. Etenkin Faunalle lähtee ihan lapasesta. Sen mielestä on aivan järjettömän siistiä päästä treeneihin.

Otin Faunan yksiin ohjattuihin agilitytreeneihinkin ulkokentälle. Muutama eka este meni ja sen jälkeen hullumummo läks. Fau kaahasi ympäri kenttää sekopäisenä ja rälläsi esteitä minkä ehti. Ainakin sillä oli kivaa! Muakin kieltämättä nauratti. Kouluttajallakin oli kivaa, nauroi vedet silmissä ja tukehtumaisillaan Hullumummon esitykselle.

Flopa on käynyt parit ohjatut treenit ulkokentällä ja hallilla, lähinnä harjoittelemassa häiriönsietoa. Syksyn projektina on uusia kenttiä, uusia ihmisiä, uusia koiria ja häiriöiden jälkeen aina superpalkkaus. Ei ole mitään mieltä treenata tutulla hallilla täydessä hiljaisuudessa ratoja, joilla voitettaisiin SM-kisat, jos koiralla hajoaa pakka ihan täysin heti kun ollaan kisapaikalla. Voin toki tehdä vaikka ikuisesti hyviä, onnistuneita treenejä kotihallissa, mutta se ei vie meidän agilityä yhtään eteenpäin. Pakko on ottaa peili käteen ja tuijottaa sitä ankarasti, jos haluan tuloksia. Mottoni Floran kanssa olkoon siis seuraava:

Kouluta koiraa, joka sinulla on, älä sitä, jonka toivoisit omistavasi
flora-naama.jpg

Viimeisimmät Flopaksatreenit olivat uudella ulkokentällä ja paikalla oli Flolle vieraampia ihmisiä ja koiria, mutta Flopapa olikin ihan superhieno! Tehtiin paria erilaista aika teknistä harjoitusta, joissa oli mm. poispäinkäännöstä ja siivekkeen ympäri pyöritystä, tai toisessa harjoituksessa kolme saksalaista peräjälkeen. Flopa teki kaiken ja mäkään en ollut ihan kauhean huono. Parasta oli, että ekan huippuhyvän vedon jälkeen Flo leikki onnelisena pallollaan kentän laidan nurmikolla. Se oli rento ja iloinen! Bileet!

Treenien lopuksi olin laittanut koirat autoon takakonttiin ja auton takaluukku oli auki. Kaivelin jotain etupenkillä kassista, kun kuulin yhtäkkiä Flon räyhäävän tiellä treenikaverin koirille. Olinkin sulkenut häkin oven huonosti ja Flopaperkele oli työntänyt oven auki ja singonnut huutamaan koirille... Että otti päähän, lähinnä treeniakaverin ja sen koirien puolesta. Hänen koiransa olivat onneksi reippaita ja fiksuja, eivätkä ottaneet möyhäävää vinttipimeäkoiraa oikein mitenkään. Flo palautettiin autohäkkiin niska-perseotteella ja tästä lähin muistan ehkä varmistaa, että se häkin lukko on oikeasti kiinni.

Samaan aikaan Heksu oli kepon kanssa tuuraamassa Sporttiksella Seppo Savikon treeneissä. Harmi etten päässyt katsomaan, mutta kuulemma oli mennyt kivasti.

Melkein ilmoitin Katlan agikisoihin pitkästä aikaa, mutta sitten muistin että sillä on vielä juoksut, enkä jaksa alkaa temppuilemaan juoksuhousujen kanssa. Hetkellisessä mielenhäiriössä ilmoitinkin sen sijasta sitten Flopan. Aika pian kisojen jälkeen Flo pääseekin luopumaan munasarjoistaan ja jää toviksi treeni/kisalomalle sen takia. Sterkkaus tehdään tähystyksellä, vaikka se on hurjan kallista, mutta koiran kannalta toipuminen on paljon nopeampi ja helpompi. Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin!