En ole ehtinyt päivittämään meidän treenikuulumisiakaan. Viime viikolla jäi tokot väliin, koska sairastin vähän turhan huolella. Parina päivänä tuli naksuteltua Katlalle maahanmenoa sentään.

Keskiviikkona kävimme Helsingin raunioradalla rallattelemassa. Katlaa ei haitannut yhtään, että paikka oli vieras. Pienen kommunikaatiokatkoksen takia Katlan ensimmäinen löytö oli umpipiilo, eli maalimies maaputkessa metallikannen takana. Ihan nätisti Katla ilmaisi piilon silti, ja räppi tassullaan kannen rakoa sen oloisena, että ovi auki ja heti! Kaksi muuta olikin avopiilojen kuten pitikin olla, ja musta salama sinkoili kiihtyvällä vauhdilla pitkin rataa ja löysi tyypit ihan helposti.

Taiga osallistui sinkoiluaharjoitukseen, ja ehti käydä puoli rataa sillä välin kun minä yritin selvitä ensimmäisen pienen kasan ympäri. Maalimiesten löytymisessä ei ollut ongelmaa, ohjattavuudesta tosin ei hajuakaan kun en kertaakaan ehtinyt ohjaamaan koiraa... Lievästi sanottuna irtoilevaa ja itsenäistä työskentelyä tällä kertaa.

Fauna saapui treeneihin vähän myöhässä käytyään juuri ultrassa varmistamassa, että tyhjä se on :( Niinhän me kyllä epäiltiinkin, mutta haluttiin olla varmoja. Ei siis tule silkkivinttikoiravaaveja tänä vuonna. Faupsel oli kovin tohkeissaan päästessään vieraalle radalle ja teki nätisti hommia.

Viikonloppuna keskityimme agilityyn, tosin katsojan roolissa. Olin perjantaina töissä agilityn MM-kisoissa Helsingissä, ja sunnuntaina olimme molemmat yleisössä. Oli aika mukavaa huomata, että ei ne huiputkaan aina onnistu vaan tekevät ihan samoja ohjausvirheitä joita itse tekee. Lauantai menikin ystäväni polttareissa aamusta iltaan, oli todella rattoisa päivä ja varsin terveellistä tehdä välillä jotain ilman koiria ja ihan "tyttöporukalla". Aamulla kävimme ratsastamassa maastolenkin, päivällä erinäisiä urheilulajeja ja illalla saunomista, ja joka välissä tietysti ruokaa. Lisäksi meillä oli koko viikonlopun erittäin toivottuja vieraita, kun Katlan veli Peto ja emäntä Janika olivat meillä "kisavieraina". Kattis ja Peto keskittyivät päättömään koheltamiseen kellon ympäri. Tervetuloa vaan uudestaan, tuollaiset itsestäänhoituvat vieraat jotka voi aamulla hylätä juna-asemalle ja illalla lähettää pizzeriaan on tosi helppoja ja mukavia :)

Keskiviikkona oltiinkin taas omalla raunioradalla. Kattis otti ilmaisutreeniä, 5 maalimiestä ja haukkusarjat 10-20 haukkua. Meni oikein mukavasti. Taigalle oli keskikasalla 3 maalimiestä. Eka löytyi melkein heti, sitten kävi merkkaamassa tokan mutta harhautui yleisön hajuihin ja jatkoimme eteenpäin. Kolmas löytyi kasan toisesta päästä, ja sen jälkeen palasin sinne missä oli merkannut tokaa ja olihan siellä maalimies. En vain alkuun ollut varma merkkasiko esinettä/ruokaa, joten en heti viitsinyt jäädä sinne pyörimään etten vahingossa painosta ilmaisemaan väärää kohdetta.. Löydettiin me toki makkaratkin radalta, mutta niitä ei onneksi ilmaistu.

Faunalle oli myös ilmaisutreeni, aiheena puoliumpparit eli ritiläkannet. Haukkuminen sinällään ei ole ongelma, vaan se että Fau pomppii turhan kauas ilmaistessaan. Ritiläovilla opetamme sen pysymään ihan tiiviistä ilmaistavassa kohdassa, koska se saa  palkan sitten ritiläoven läpi syötettynä. Nyt se tosin pysyikin ihan lähellä kaikilla maalimiehellä, joten treeni oli todella tehokas kun ongelma ei ilmennyt ollenkaan...

Pitää vielä huomauttaa että en mä sittenkään ihan pälli ole - tajusin alkuviikosta alkaa naksuttamaan Katlalle seisomista, sillä se on ilmoitettu sunnuntaille Erkkariin. Sehän maahanmeno-treenin innoittamana alkoi tarjoamaan maahanmenoa kaikenlaisiin tilanteisiin, joten toivottavasti se nyt tän viikon muutaman seisomisharjoituksen jälkeen tarjoaa enemminkin seisomista...