Porokoiraperhe voi hyvin. Yksinhuoltajaäitinä Katlalla on vähän rankkaa, joten tänään se päätti ensimmäisen kerran synnytyksen jälkeen ottaa hetken Omaa Aikaa. Olimme ulkona käymässä ja tähän asti Kattis on pissattuaan kääntynyt määrätietoisesti suoraan takaisin kotiin ja kiskonut kiireellä pentulaatikolle. Nyt se vilkaisi kerran kotiovea, istahti hetkeksi puntaroimaan asiaa ja sen jälkeen lähti reipasta ravia katua alas. Kiersimme koko korttelin. Ainakin kuusi minuuttia Omaa Aikaa ilman pentuja!

Päivittäisen neuvolakäynnit kertovat, että kasvukäyrät alkavat olla kohdillaan. Parin ensimmäisen päivän jännityksen jälkeen pieninkin poika on alkanut saada kunnolliset lisäykset painoonsa. Pennut ovat kaikki virkeitä ja tyytyväisen oloisia. Ne syövät, nukkuvat, syövät ja taas nukkuvat. Eipä tuon ikäisen pennun maailmassa vielä muuta mahdukaan olemaan. Katla pitää pennut nuhteettoman puhtaina, makailee niiden kanssa pentulaatikossa ja vahtii pentujensa unta. Ipanat ovat melko hiljaisia ja pääasiassa pentulaatikosta kuuluu tyytyväistä yninää ja satunnaista kiukkuilua, kun tissi ei ole nyt just heti sopivasti suussa tai sisko tönii. Hiljaisuus on tässä kohtaa hyvä merkki. Nautimme pentujen somista äännähdyksistä ja rauhallisesta kodista nyt. Parin viikon päästä taitaa olla aika eri meno.

Jengi on sammunut baaritiskille (4vrk)1408910195354-normal.jpg

Lapsukaisten painot tänään:
Morris Mini eli ekana syntynyt pienin poika 296g (syntyessä 173g)
Mr Big eli suurin poika 559g (349g)
Pienempi Tyttö 315g (175g)
Isompi Tyttö 437g (235g)

Värejä en vielä väitä varmuudella erottavani, mutta Iso Tyttö on äitinsä värinen tumma riista ja Morris merkkivärinen. Kaksi muuta on vähän kysymysmerkkejä, eli joko tummia riistoja tai merkkareita. Veikkaan jälkimmäistä. Värit selviävät kyllä viikon sisällä kunhan turkit tuosta vähän kehittyvät.

Morris tiistaina (4vrk)1409060552542-normal.jpg