Talvifauna


Flora kasvaa kuin rikkaruoho. Se on hetkittäin raivostuttavan sinnikäs ja kaikkien pikkulasten tapaan mitä enemmän sitä väsyttää, sitä enemmän se huutaa ja riehuu. Ja puree. Todella kovaa.

Flora on käynyt lauantaisin agilityhallilla treenaamassa. Olemme harjoitelleet putkea (osaa), pussia (avustettuna, pussia siis kannatellaan vähän), keppejä (verkoilla menee hienosti) ja ohjauskuvioita "hypyillä" (siivekkeet ja bumppi maassa). Muutaman esteen sarjat alkavat jo sujua. Motivointiin kelpaa sekä herkut että lelut, joka on mainiota.

Talvi ei ole oikein paras mahdollinen aika vinttikoiranpennun kanssa harrastamiseen. Flo on silti ollut mukana hakutreeneissäkin, kun pakkanen on pysynyt siedettävissä lukemissa. Se on käynyt syömässä nameja ihmisiltä, tehnyt pari kertaa peräänjuoksuja ja eilen tehtiin ensimmäisen kerran tuuli-ilmaisuja eli maalimies makana matalan lumivallin takana ja kävelin siksakkia tuulen alapuolella Flora vapaana mukanani kunnes se sai maalimiehestä hajun ja loikki luokse syömään herkkupalkat. Aika hyvin se on jo hoksannut homman idean, eli epäröimättä meni ihmiset luokse. Näitä jatketaan nyt tämä talvi. Florasta ei ole tarkoitus tehdä hakukoiraa, mutta onhan tuo hyvää aktivointia ja sosiaalistamista mille tahansa koiralle. Kohta sen mielestä kaikki hankeen sammuneet örvääjät on mukavia namisetiä...

Kuurankukka Flora 13vkoa ja bodyguard


Isoilla tytöillä on kaikilla nyt juoksut ja käytös on sen mukaista. Hetkittäin meinaa järki lähteä, kun koirat ovat aivan hajumaailman lumoissa. Lopun aikaa ne liehittelevät kaikkea mahdollista, myös toisiaan ja kissoja.Moni tuntuu pitävän vääränä sitä, jos nostaa yhden muiden yläpuolelle, mutta kun kohdalle osuu se täydellinen koira joka tuntuu olevan kaikkea sitä mitä koiralta olet ikinä halunnut, on vaikea olla ajattelematta että parempaa ei voisi saadakaan.

Kattis, maailman paras koira


Rakkkailla lapsilla on monta nimeä, niinhän sitä sanotaan. Katla on useimmiten Kattis tai Teppis. Pentuna Katlan tassuista kuului parketilla Teputi-teputi-teputi kun se syöksyi kettiöstä olkkariin ja loikkasi sänkyyn ja pureutui kiinni jalkoihin. Pieni terminaattorinpoikanen sai lempinimen Teputaattori, josta sittemmin lyheni Tepu ja Teppis. Salka on Pinkkis, Pinkula, Pieni Ruskea Koira ja Silsa jos se on tuhmana. Fauna lyhenee yleensä pelkäksi Fauksi, tai sitten se on Faupsel, Fiufau (ja Silsal ja Kitkat ja Flipflop) tai Smala Djuret.

Floraa nimetessäni pohdin millaisia lempinimiä Florasta syntyy enkä keksinyt mitään. Pentu oli ollut kotona vasta muutaman päivän, kun nimiä alkoi jo vakiintua käyttöön. Flora on Flo, Flopsan, Florppa, Florpotiraptor (Teputaattorin tapainen hirviökoira, toki) ja etenkin ruoka-aikaan Laiha Lapsi.

Ihme kyllä kissat ovat pääosin ihan vain Äwhippa ja Vimpula, tai Pilkkukatti ja Raitakissa. Silloinkin ne katsovat mielestäni paheksuvasti ja huomauttavat, että meidän nimet on kyllä Arhippa ja Vimpa.