Olen yleensä tosi laiska kuvaamaan treenejä saatika lataamaan niitä nettiin, mutta nyt sain aikaiseksi lyhyet pätkät Faunan ja Floran rakennusetsintätreeneistä sunnuntailta. Paikka on homevaurioiden takia käyttämättömänä seisova koulu. Katlan treeni jäi kuvaamatta ja Kaksulotteisillakin videolle tuli vain osa treenistä.

Faunan eka maalimies. Havaittavissa Faunan perisynti "Miksi tarkentaa kun voi vain suorilta haukkua".

http://youtu.be/K-3keZavKDU

Faunan treeni jatkui köksänluokissa ja keittiösiiven huoneita tutkimalla, josta löytyi nainen kaapista (erinomainen tarkennus!) ja toinen korkean kaapin päältä. Viimeinen vaati vähän herneiden raksutusta niin koiralta kuin ohjaajalta, mutta löytyi hienosti.

Floran koohatusta ja lopussa löytö. Video on vähän merisairasta menoa.

http://www.youtube.com/watch?v=CT8aEvyvivQ

Floralla taisi olla ennen tätä pätkää kaksi löytöä, toinen romupinojen takana lymyilemässä luokkahuoneessa ja toinen komerossa hyllyn päällä. Tästä korkeammalla olevasta Flo oli aluksi vakuuttunut, että maalimies on vastakkaisella seinällä ikkunalaudalla (kaiketi näkymätön?), mutta tarkentuihan se sitten kun vähän asiaa yhdessä pohdimme.

Katlan treeni oli jäynää jäynän päälle ja aika iso alue. Eka maalimies haisi hississä pohjakerroksessa ja Kattis sai hajun oven toiselle puolelle yläkertaan, tarkensi lopulta hissin ovelle ja raapi sitä. Palkkasin ja jatkettiin, rappuset löytyi seuraavan huoneen takaa ja päästin koiran yksin alakertaan pimeään työstämään hajun, kun tiesin millaisesta tilasta on kyse (ei vaaranpaikkoja). Maalimies oli jäynänä siirtynyt hissistä korkeaan pakastearkkuun väliseinän taakse, joten Katlalla nenä kävi ja oli kova työ paikantaa. Aluksi se raapi ja vinkui vanhaa hajua hississä. Menin mukaan katsomaan mitä se puuhaa. Sitten seurasi kiljahtelua ja kiipeilyä pitkin hyllyjä "jostain ylempää se haju tulee!" kunnes lopulta löytyi pakastearkun yläreuna ja siitähän korviahuumaava riemu ratkesi. Kivoja tuollaiset laatikot, jotka on oikeasti ilmatiiviitä ja haju ei "vuoda" alas vaan todellakin leviää vain ylöspäin ja kattoon ja sieltä seiniä pitkin sinne ja tänne! Mietittävää kokeneellekin koiralle.

Jatkoimme sitten kellaritilojen tarkistamista. Seuraava maalimies löytyi pannuhuoneesta, jossa oli metalliset tasot ja todella jyrkät ritilärappusen alas, sekä kaikenlaisia pihiseviä, suhiseviä ja humisevia laitteita. Kattis meni rappuset itse alas kun vähän yllytin ja sen jälkeen löytö olikin porokoirien leikkiä.

Kellarin jälkeen tutkittiin keittiösiipi. Maalit kolme ja neljä olivat melko lähekkäin käytävällä eri suunnissa oviaukosta katsottuna, kumpikin umppareita (kaappi ja hyllykön+pöydän takana). Eka löytyi oikealla oleva, siitä kehuin ja käskin jatkamaan ja ohjasin vasemmalle, josta melkein heti toinen löytö ja palkka. Käytiin lopuksi vielä hakemassa oikealla kaapissa piilotelleeltakin palkat pois, meillä kun ei koirat saa kotona ruokaa vaan eväät on ansaittava kovalla työllä...

Lauantaina oltiin "omalla perheellä" puolitoista tuntia Sporttiksella agihommissa. Flora otti ensiaskeleet keinun treenaamiseen (mitä nyt bang gamea ollaan tehty), eli meni avustettuna keinua. Tätä otetaan nyt kuuri, koska se on viimeinen este, joka pitäisi hallita jotta Flo alkaisi olla kisavalmis! Erityisoppija-Salka kävi vähän puuhastelemassa minihyppyjä ja keppejä ja putkea ja puomia. Naureskelin, että se alkais nyt kymmenen vuoden kypsässä iässä olla valmis möllikisoihin. Taidamme kuitenkin jättää väliin ja jatkaa silloin tällöin humputtelua ihan virikkeistämismielessä. Fauna ja Kattis teki nopeuskisaa niisto-persjättö-sarjana ja keppejä ja kontaktipalkkailua, sellaista kivaa pikkutreeniä.