En ole käynyt koiranäyttelyssä vuoden 2011 jälkeen, jolloin Katla sai muotovalionarvonsa. Tämän vuoden keväterkkari oli kuitenkin niin kivasti melkein "kotikulmilla", että ajattelin viedä pikkutytöt Heklan ja Tyynen pyörähtämään kehässä. Samoilla vaivoilla ilmoitin Katlan veteraaneihin ja nuorimman sijoituskoirani Hämyn pentuluokkaan. Pentuluokka nyt on pelkkää höpöhöpöä, mutta Hämy oli joka tapauksessa meillä hoidossa tämän viikon joten samapa se on viedä kehäänkin kun kerta matkassa on.

Ilmoitin siis neljä koiraa ja sain postissa viisi numerolappua. On tämä näyttelyhomma jännittävää! Ensin pitää arvailla mikä lappu kuuluu millekin koiralle ja sitten selvittää mikä se viiden bonuslappunen on. Selvisihän sekin sitten, eli kyseessä oli Katlan jälkeläisryhmä. En edes tiennyt, että sellaiseenkin voi päätyä ilman että itse ilmoittaa sitä näyttelyyn. Aina oppii uutta. Meillä oli siis oikein mukava pieni sukukokoontuminen, kun näyttelyssä oli paikalla Katlan isä Musti (Miehtebiekka Muohtti), tytär Ksii (Pihlajamäen Keijujen Kuhilas i. Huraus Bargu) Katlan ekasta pentueesta, tokan pentueen isä Niilo (Tuulenkuun Haltiamieli) ja jälkikasvu Hekla (Sysiväikeen Hekla Huuranhaltia), Tyyne (S. Askja Hämäränotus) ja Halti (S. Katla Hallanhalli) sekä Katlan tyttärentytär Hämy (S. Kaukainen Galaksi).

Ksii, Musti, Katla, Hekla, Halti, Tyyne ja Niilo
ryhm%C3%A4kuva-erkkari.jpg

Hämyä ei edes yritetty saada istumaan samaan riviin. Seitsemän kuukauden iässä se on vielä täysin edesvastuuton ja vaikka nämä kaikki koirat ovat täyspäisiä ja kivoja tyyppejä, ei tähän rivistöön kaivattu mitään yleistä härdelliä, jonka seurauksena pojat olisivat rähinöineet tai Ksii ja Katla käyneet äiti-tytärneuvotteluja... Kuvaaminen oli yllättävän helppoa. Otetaan kuuden eri perheen koirat, laitetaan ne riviin ja sanotaan istu siinä. Ja sitten ne istui siinä. Paitsi Niilo, joka halusi maata.

Halti, Tyyne, Hekla, Katla ja Niilo. Vain Oulussa asuva Ärjä-poika puuttuu perhepotretista.

katla-niilo-hekla-tyyne-halti.jpg

 

 

Katla VET-EH2 "Lähes 9v, hyvät nartun mittasuhteet, vahva nartun pää, hieman syvä kallo, oikea purenta, hieman kookkaat korvat, hyvä tilava rintakehä, hyvä luusto, riittävästi kulmautunut edestä, voimakkaammin takaa, liikkeessä voisi olla enemmän tehokkuutta ja ulottuvuutta, hieman leveä edestä."

katla-erkkari.jpg

 

Hekla NUO EH3 "1,5-vuotias voimakasrunkoinen nuori narttu, hieman voimakaskalloinen pää, toivoisin tummemmat silmät, oikea purenta, hyvä kaula ja ylälinja, tilava pyöreähkö rintakehä, riittävä raajaluusto, hieman jyrkkä lantio, voisi olla kauttaaltaan kulmautuneempi, liikkeessä saisi olla enemmän ulottuvuutta ja tehokkuutta. Reipas käytös."

hekla-erkkari1.jpg

 

Tyyne NUO EH2 "1,5-vuotias, erittäin hyvän tyyppinen narttu, hyvät rungon mittasuhteet, riittävä raajaluusto, hyvä pään malli, toivoisin tummemmat silmät, hieman jyrkkä lantio, voisi olla kauttaaltaan kulmautuneempi, toivoisin liikkeisiin enemmän ulottuvuutta ja tehokkuutta. Erinomainen karvanlaatu."

tyyne-erkkari2.jpg

Tyynellä lähti lapasesta
tyyne-erkkari1.jpg

 

Halti NUO EH3 "1,5-vuotias vahvaluustoinen nuori uros. Hieman lyhytlinjainen pää. Vahva kallo. Oikea purenta. Vahva kaula, tilava rintakehä. Selässä hieman pehmeyttä. Riittävät kulmaukset. Voisi liikkua paremmalla ulottuvuudella. Hieman liiaksi selälle kiertyvä häntä. Kierivä etuliike, hyvä karvan laatu. Reipas käytös."

Halti-erkkari2.jpg

Halti-erkkari1.jpg

 

Hämy PEN KP "7kk, erittäin hyvän tyyppinen hyvillä nartun mittasuhteilla. Miellyttävä pään malli, keskiruskeat silmät, kookkaat korvat, oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja, tilava rintakehä, voisi olla kauttaaltaan kulmautuneempi, hieman korkea kinner ja kyynärpäissä vielä löysyyttä, hieman pyöristynyt lantio. Liikkeessä voisi olla enemmän tehokkuutta ja ulottuvuutta."

hamy-lelussa1.jpg

Hämyn näyttelykuvat on niin kehnoja, että se saa poseerata tässä postauksessakin pentumaisen vapaasti hiekkamontulla keppi suussa.

Katlan jälkeläisluokka (Sysiväikeen Hekla Huuranhaltia, Sys. Askja Hämäränotus, Sys. Katla Hallanhalli i. Tuulenkuun Haltiamieli / Pihlajamäen Keijujen Kuhilas i. Huraus Bargu) JÄLK2 "Kahdesta eri yhdistelmästä muodostunut jälkeläisryhmä. Vahvat pään mallit, riittävät luustot, toivoisin lisää kulmauksia ja liikkeiden ulottuvuutta ja tehokkuutta. Miellyttävät käytökset"

Tuulenkuun Haltiamieli "Niilo" VET ERINiilo-erkkari1.jpg

Pihlajamäen Keijujen Kuhilas "Ksii" AVO EH
Ksii1.jpg

ksii2.jpg

Siitä on ehkä kymmenen vuotta aikaa, kun tapasin ensimmäistä kertaa Sannan ja hänen lapinporokoiransa Mustin. Ihastuin Mustiin niin kovasti, että päätin, että jos Musti joskus saa pentuja, ostan sellaisen itsellenikin. Ei siitä mennyt kuin reilu vuosi, kun päädyin lunastamaan lupaukseni ja hain pienen mustan pussipirunpoikasen Mäntsälästä. Siitä kasvoi maailman paras koira Katla.

Rakkaat veteraanit Musti 13v ja Katla 8v
musti-katla.jpg

Päivääkään en tätä ostosta ole katunut.