Malla-Kaarnikan huimaa muodonmuutosta seuratessa tulee usein pohtineeksi sen menneisyyttä. Muutamasta viimeisestä vuodesta on jonkinlainen karu kuva piirtynyt käräjäoikeuden papereiden ja eläinsuojeluvalvojien lausuntojen perusteella, mutta mitä sen elämässä on tapahtunut ennenkuin asiat lähtivät menemään pieleen? Malla-Kaarnikan perusluottamus ihmiseen ja elämään on niin vahva, että uskon sillä olleen ihan kelvollinen nuoruus. Koiranetistä löytyy sille merkittynä yksi näyttelykäyntikin, joten kaiketi siitä on pidetty huolta ja se on edes joskus nähnyt muutakin maailmaa kuin ne olot, joista se alkuvuodesta haettiin pois.

20171201_koirat%20lumisateessa.jpg

Uteliaisuudesta selvitin vanhoista vuosikirjoista tuon ainokaisen näyttelykäynnin arvostelun:

Tapio Eerola 2.2.2008 Miehikkälä
Jun EH JUK2
11kk, erittäin hyvä tyyppi. Kaunis pää, oikea otsapenger. Hyvä rintakehä & raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä turkin laatu. Hieman lyhyt häntä, joka saisi kiertyä paremmin. Liikkuu hyvin.

Kyllä tästä arvostelusta saman koiran tunnistaa, vaikka nykyään sen turkin laatu on aika kauhea (vuosien laiminlyönnin ja alkuvuodesta tehdyt sterkan seurauksena) eikä liikkeetkään ole varmasti sitä, mitä ne olisivat parhaimmillaan voineet olla.