Jätimme vinttikoirat ja kissat hoitoon ja reissasimme kahden yön pikaretkelle Kuopioon Lappalaiskoirat ry:n keväterkkarin yhteydessä pidettäviin rally-tokon rotumestaruuskisoihin. Olin joskus yllytyshulluudessani luvannut ilmoittaa Malla-Kaarnikan sinne alokasluokkaan, koska 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat lappalaiskoirat pääsivät kisaamaan ilmaiseksi. Ihan kuin se kisamaksu olisi ollut enää mitenkään merkittävä summa siinä vaiheessa kun maksaa matkat, ruuat, majoitukset ja muut hömpät. Kisaa edeltävät viikon Katla opetteli ankarasti nousemaan seisomaan ohjaajan sivulla seisten (eikä oppinut) ja Malla-Kaarnikka treenasi paikallapysymistä vaihtelevalla menestyksellä. En siis odottanut kovin kummoista tulostasoa, mutta tärkeintä olikin osallistuminen ja tuttujen tapaaminen.

Saavuille Kuopioon myöhään perjantai-iltana ja majoituimme kasvattini Ärjän porukoiden kanssa samaan lomahuvilaan. Viime tingan henkiseen valmennukseen kuului pullaa ja punaviiniä ja koiranrapsuttelua. Lauantaina alokasluokka aloitti kisapäivän, joten pääsimme Malluaisen kanssa heti täyttelemään kisakirjaa ja mitattavaksi.

Radalla Malla-Kaarnikka suoritti vakaasti omalla tasollaan. Vieras paikka ei hirveästi häirinnyt, se tepsutteli iloisena menemään ja yritin muista kävellä riittävän hitaasti, katsoa koiraa ja kehua maanisesti koko ajan. Kerran hukkasin sen selkäni taakse, josta saimme -10p virheen pujottelussa, ja ihan viimeisenä kylttinä oli Möllikälle muutenkin vaikea 1-2-3-askelta ja istuminen joka väliin. Siinä kohtaa vähän koiran tsemppi alkoi rakoilla ja häröilimme siitäkin -10p mutta muuten kaikki sujui jokseenkin kuten pitikin, jopa maahanmenot ja koiran kiertäminen onnistuivat eikä Malluainen pompannut pystyyn ja lähtenyt viipottamaan minne sattuu! Lopputuloksena 78p ja - ihme kyllä - hyväksytty tulos!

RTmestis-MK2.jpg

Tajusin toki noi -10p virheet jo radalla, mutta olin jo etukäteen päättänyt, että en ala uusimaan mitään, ettei koiran fiilis ja ilo lässähdä. Päätin, että me vain porskutetaan maaliin asti iloisesti hihkuen, kävi miten kävi. Ja se kannatti!

RTmestis-MK1.jpg

Nyt on Malla-Kaarnikan kisaura korkattu kypsässä 11 vuoden iässä. Täytyy ehkä kesän mittaan katsella sille parit kisat, jos vaikka saisimme sille RTK1-tittelin.

Katla starttasi ekaa kertaa avoimessa luokassa, enkä ollut ihan varma kaikkien liikkeiden suoritustavasta. Mitä sitä liikoja murehtimaan. Kattis oli viikolla esittänyt treeneissä varsin erikoisia versioita ihan perusjutuista, se tuntui unohtaneen olennaiset asiat seuraamisesta ja maahanmenosta lähtien, joten vähän jännitti irrottaa hihna ja lähteä radalle. Mutta niin vaan luotto-Kattis kokosi itsensä ja tsemppasimme 97p josta -2p meni mun piikkiin ja yksi piste lasketaan koiran virheeksi (se seisomaannousu... ei vaan pysty ilman kummallisia sivuaskelsteppailuja). Kokonaisuuteen olin varsin tyytyväinen!

RTmestis-Kattis1.jpg

Rotumestiksiin osallistui 29 lappalaiskoiraa, kun kaikki luokat lasketaan yhteen. Kisassa oli yhteensä 60 koirakkoa, joten hieno määrä lappalaisia kaikista kolmesta rodusta oli saatu paikalle. Kattiksen pisteet riittivät avoimen luokan toiseen sijaan ja sillä pokkasimme myös Rotumestarin tittelin luokasta.

RTmestis-Kattis3.jpg

Katlan poika Ärjä kisasi voittajassa kolmannen kisansa ja teki tunnollista työtä. Lopputuloksena oli niinikään rotumestaruus ja samalla RTK3. Onnea Salla ja Ärjä!

Paim-T BH RTK3 HK2 Sysiväikeen Krafla Hiidenhukka "Ärjä"RTmestis-%C3%A4rj%C3%A41.jpg

Lappalaiskoiratapahtumissa on aina tosi kiva ilmapiiri. Kaikki kannustavat toisiaan ja tunnelma on leppoisa. Mukava oli nähdä paljon tuttuja koiria kisaamassa ja useimmille tulikin hienoja tuloksia. Alokasluokassa kisasi myös Katlan puolisisko Vimpa (Pihlajamäen Luonnotar). Vimpa ja Päivi saivat hienon 99p ja rotumestaruushopeaa. Piti ihan ottaa "perhepotretti" kun oli lähisukua kasassa rusetit kaulassa.

Katla, Ärjä ja VimpaRTmestis-kattis%C3%A4rj%C3%A4vimpa.jpg

Ostin pari viikkoa sitten Heksulle solkipannan, kun sillä ei oikein sopivaa ollut. Piti samalla hankkia äidillekin vastaava, samalla My Little Pony -kuviolla mutta keltaisena, tietysti. Kyllä tällainen panta lisää katu-uskottavuutta Katla K. Arpinaamalle.

RTmestis-Kattis2.jpg

Heksu oli mukana reissussa vain seurakoiran roolissa. Pitäisiköhän senkin kanssa alkaa vähän treenaamaan rallya, jos vaikka ensi vuonna ottaisi sen rotumestiksiin alokasluokkaan?