Viime viikonloppuna koirat vietti taas lomaa (treeneistä ja meistä), olivat siis hoidossa sillä välin kun me harrastettiin tosiurheilua eli kilpapurjehdusta Lightning SM:n merkeissä. Tällä kertaa me tosin päätimme hieman monipuolistaa lajia ja yhdistää purjehduskisat uimaharjoituksiin kaatamalla vene sekä perjantaina että sunnuntaina. Hieman meinasi huumorintaju tuon lajin suhteen loppua jo silloin sunnuntaina, kun melkein tunnin verran jumpattiin sitä venettä pystyyn kolmen moottoriveneen avustuksella, mutta kun ei nouse niin ei nouse. Saatiin paatti nimittäin flippaamaan kokonaan ympäri ja kölin preventteri huusi sayonaraa ja köli tukevasti sisällä - ei vipuvoimaa kääntämiseen, joten eihän se käänny. Spinnukin teki solmuja rikin ympärillä, ja vaikka kyse on kevytveneestä ja tolkullisen kokoisista purjeista, riittää toi spinnun koko (kohtuullisen yksiön verran pinta-alaa) muodostamaann ihan kivan troolin.

Erinäisen räpiköinnin ja säätämisen jälkeen vene saatiin kyljelleen, matonhuippu tuettua vaakatasoon sinne kolmanteen veneeseen, spinnun skuutit nirhattua poikki ja trooli pois vedestä. Minä potkin köliä auki ja päässä takoi erinäisiä ajatuksia siitä, että jos tää ei nyt lähde niin en enää jalallanikaan astu minkäänmoiseen veneeseen, en ikinä. Mutta lähti se, köli auki nimittäin, ja kiipeilyharjoituksen jälkeen pari gastia kölin päällä ja vene pystyyn. Surullisesti päättyi kisat meidän osalta, kun vene hinattiin rampana maihin ja lievästi hypotermiset purjehtijat saunan kautta pakkaamaan Lumikkia kuljetusta varten, ihan vaan jotta päästiin huomaamaan että suurin osa pakkauskamoista oli jäänyt aamulla toiseen autoon - joka siis siinä vaiheessa sijaitsi jo noin 100 km päässä. Pientä improvisoitia ja vene saatiin kuljetuskuntoon ja hinattua kotirantaan odottamaan korjaustoimenpiteitä. Pari pizzaa myöhemmin ja koiratkin taas kotona, ja huomasimme miettivämme saisikohan sen muovilaatikon kisakuntoon Syyspurjehdukseen mennessä... Ei sitten tänäkään vuonna tullut kunniaa kisoista, mutta ehkä maine kasvaa entisestään.

Todistattavasti meillä siis on muutakin elämää kuin koirat. Jokainen voi itse päätellä miten järjellistä se stten on. Ehkä kannattaisi vaan pysyä koirissa.

Ai että mikä Lightning? Tsekkaa: http://www.lightning.fi/fd/

Täytyy vielä linkittää tämäkin. Ei näin... http://www.lohjanpurjehtijat.fi/galleria/gal/Lightning%20SM%202008/P8314918.jpg