Olen aina silloin tällöin järkkäillyt treenejä kasvateilleni ja tietysti samalla omille koirilleni ja jos tilaa ryhmiin on jäänyt, on paikkoja jaeltu kasvatinomistajien muille koirille, kavereille jne. Vaikka treenien järjestämisessä on aina oma vaivansa, on hauskaa päästä treenaamaan mukavalla porukalla ja samalla nähdä kasvattejani ja niiden treenaamista. Tänä syksynä meillä on kolme treenikertaa agilityä ja joulukuulle on suunniteltu viikonloppukurssi rallytokoa.

Tänä syksynä on treenattu agilityä Johannan (Ketterä Kettu) ohjauksessa kolme kertaa. Elokuusa tehtiin etenevää vauhdikasta rataa. Loka-marraskuun kerroilla porukka sai kärsiä mun toivomuksesta treenata poikkareita ja sylkkäreitä. Aion vielä ennen kuolemaani oppia ohjaamaan ne kunnolla (toivottavasti en kuole kovin pian, koska tässä projektissa saattaa kestää). Kisaaville ole vauhdikas ja juoksemista vaativa rata, johon oli ujutettu mukaan luontevat paikat näille "lempiohjauksilleni".

sysiv%C3%A4iketreenit-jossu.jpg

Flora ei tänään treenannut, kun sen selkä on oireillut viime aikoina ja juuri kun se oli jotakuinkin kunnossa, se onnistui liukastumaan meidän keittiössä ja kaatui päin seinää. Seurauksena se taas varoo selkäänsä ja takaliike on vähän jäykkä. Tänään se sentään jo leikki ja juoksi pihalla Heklan kanssa, joten ehkä meillä on vielä toivoa päästä joskus taas treenaamaankin. Veikkaanpa, että sekä mun että Flopan hermoille tekisi hyvää päästä tekemään jotain Floran aivoja rasittavaa, se on nimittäin ollut viime aikoina saikkuillessaan jokseenkin raivostuttava, kun se purkaa turhautumistaan kissojen kiusaamiseen ja ruuan varasteluun. Onneksi asumme nykyään periferiassa, jossa harvemmin tulee muita koiria lenkillä vastaan. Muutenhan se purkaisi energiaansa myös vastaantulijoille räyhäämiseen.