Heksu on päässyt paimennustreeneihin pari kertaa kuukaudessa. Viimeisimmät treenit ovat olleet Seutulassa Primal Sense Farmilla, jossa yritimme kuljettaa lampaita tiellä ja sen jälkeen Heksun uskottavuus kärsi, kun pari itsepäistä Emäntää jallittivat sitä vielä pellollakin. Heksu on paimenkoiraksi vähän liian kiltti. Toisaalta se on myös nuori vielä, joten se vasta opettelee voiman käyttöä lampaisiin. Kovasti se yritti, pomppi, sinkoili ja haukkui, mutta taisi hävitä tämän erän Emännille.

Seuraavat paimennustreenit olivat Somerolla. Oli aivan upea sumuinen aamu! Hekla oli aamun ensimmäinen koira pellolla, joten kävin etsimässä sumun seasta noin kolmekymmentä lammasta.

heksu-sumussa-iso-2.jpg

Paljon tuli taas harjoiteltavia asioita, kuten isomman lauman kiertäminen ja hakeminen vähän kauempaa. Ei onnistunut kuin Strömsössä, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta saatiin lauma haltuun ja kuljetus onnistuikin sitten jo ihan hyvin.

heksu-sumussa.jpg

Näistä treeneistä tuli kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

heksu-sumussa3.jpg

Toisella kierroksella harjoittelimme vähän pienemmän lauman kanssa esikoemaista suoritusta. Otettiin lyhyt laidunnus, stopppi ennen "tien" ylitystä ja häkitys pellolla olevaan pikkuiseen pyöröön. Siitä vielä lampaat ulos ja takaisin isompaan aitaukseen. Kyllä se osaa aina silloin kun viitsii keskittyä.