Vuosi on alkanut vauhdikkaasti. Uudenvuodenaattona meillä oli yövieraita paossa kaupunkien rakettimelskettä. Kaksitoista koiraa ja neljä ihmistä viettivät leppoisaa vuodenvaihdetta kahdeksan tunnin ruokailumaratonilla ja pelaillen koirien älypelejä. Omista koirista kukaan ei korvaansa lotkauttanut edes ihan naapurista ammutuille raketeille. Hyvä niin.

Viikko jatkui vuoroin vieraissa, eli joko me kyläilemässä siellä täällä, tai kyläilijöitä meillä. Aikuiset ja järkevät koirat ovat onneksi niin kovin helppoja vilkkaammankin härdellin seassa! Jos oikein laskin kävi meillä viikon sisään vieraata yksitoista ihmistä ja seitsemän koiraa ja itse kävimme vieraissa kolmessa eri paikassa. Siinä ohessa Nu-Pu ehti käymään kerran lampaita paimentamassa, Kattis teki pari nosework-treeniä, kävimme hakutreeneissä ja agilityhallilla. Nyt olisi tarpeen toinen lomaviikko, jotta toipuu tästä ensimmäisestä...

Tyyne-Heksu-Nupu.jpg

Yksi viikon vierailukohteista oli Tyynen mahdollinen uusi koti, jossa kävimme keskiviikkona tutustumassa. Elokuussa minulle palautunut kasvattini, kaikkein kaunein ja kiltein Tyyne (S. Askja Hämäränotus) lähti tänään uuteen kotiin koeajalle. Haikeaa ja vaikeaa, mutta nyt on mun aika lunastaa lupaus tarjota Tyynelle mahdollisuus siihen Maailman Parhaaseen ja ihan omaan kotiin, kun niin kovin sopivalta vaikuttava koti ja ihminen ilmaantui ystävien kautta, vaikka en Tyyneä missään ollut julkisesti markkinoinut kodinetsijänä. En oikein tiedä toivonko enemmän, että kaikki menee hienosti ja Tyyne sopeutuu uuteen kotiinsa ja jää sinne loppuelämäkseen, vai että se sittenkin palautuisi mulle vielä kerran. (Ja jos, siis JOS Tyyne vielä palautuu, niin sitten se ei meiltä enää lähde ikinä mihinkään.)

Tyyne-0119.jpg

Pelkästään tunteella ajatellen olisin pitänyt Tyynen meillä, koska se on ihana pieni koira ja ihan mahdottoman helppo meidän laumassa, mutta järjellä ajatellen Tyyne voisi olla vielä onnellisempi muualla. Kodissa, jossa sille on enemmän aikaa eikä se jatkuvasti jää noiden temperamenttisempien ja "vaativampien" koirien varjoon. Toivon kovasti, että kävi miten kävi, se käy Tyynen parhaaksi ja se saa elää onnellisen elämän rakastettuna seuralaisena.