Blogin on vallanneet pelastuskoiratreeniaiheiset postaukset. Yritän pitää tämän linjan jonkun aikaa, siis kirjailla itselleni ylös juttuja meidän treeneistä. Toivottavasti näistä on iloa tai hyötyä muillekin pelastuskoiraharrastajille.

Ollaan me toki muutakin tehty. Normaalin lenkkeily- ja koirakavereidentapailurumban lisäksi meillä alkoi ulkokauden ohjatut agilitytreenit maanantai-iltaisin ja lappalaisten vapaatreenit jatkuu lauantaisin (hävyttömän aikaisin).

Lenkkiporukkaa: Flo, Kattis, Fau, Haiku (Katlan tytär) ja Salka

20140507_201205-normal.jpg

Lenkkeily on hullun koiranaisen parasta terapiaa, kun sen tekee samanmielisessä seurassa ja samalla voi puida niin koirahuolet, miesmurheet, lapsiahdistukset kuin työjutut. Satunnaisesti pääsee myös toteuttamaan taiteellista silmäänsä esimerkiksi trimmaamalla kärttyisille lapinkoirasisaruksille kätevät kesäturkit taskuunmahtuvilla, vähän tylsillä Fiskarsin pikkusaksilla. Tuli hienot?

Salka ja Hukka, tavoitteena kevyempi kesätukka...

20140507_200813-normal.jpg

 

Mutta takaisin agilityyn. Seuran puolesta ohjattujen treenien lisäksi on myös vapaatreenimahdollisuuksia, katsotaan miten ahkerasti niissä ehdin tai jaksan käydä. Eilisestä seuraavat seitsemän tiistai-iltaa kuluu myös agilitykentällä, tosin kouluttajana. Vedän Maijun kanssa KAT:n alkeiskurssia tänä vuonna. Ryhmässä on kymmenen aloittelevaa koirakkoa, joukossa pari suloista pentuakin. Onpa hauskaa seurata miten ihan uudet harrastajat kehittyvät ja oppivat asioita.

Maanantai-illan aksat oli vauhtitreenipainotteiset. Harjoitukset olivat lähinnä suoraa rallia ja just Flopalle sopivia. Päästiin treenaamaan lähdössä odottamista ja eteen irtoamista. Eka ralli oli vain hyppyjä ja putki, toka hyppyjä, putki, pituus ja rengas (no problem) ja kolmas hyppyjä, putki, hyppy, A ja hyppyjä.

Toka rallisuora. Harjoituksen tavoite minulla oli, että Flo pysyy lähdössä istumassa liikkumatta, kunnes saa luvan, että se oppii asettamaan askeleet ja ponnistukset kovassa vauhdissa esteväleiin sopivaksi (rimat pysyy, ei tule kieltoja) ja että lopussa se irtoaa ohjaajan edelle palkalle ("loppusuora").

http://youtu.be/UbjjaGurnG8

A:n kontaktit meinasi livetä kun tuli vauhtia liikaa, tätä piti vähän muistutella ja treenata lisää. Flormiitti oli yllättävänkin keskittynyt huomioiden, että sillä on juoksut ja se oli ekaa kertaa sille uudella kentällä, uuden ryhmän eli vieraiden koirien keskellä. Treenien loppupuolella sitä selvästi kuitenkin jo väsytti, eikä se oikein keskittynyt kontakteihin.

Tällä videolla Flo ottaa A:n kontaktit ihan oikein, mutta vapautuu alastulokontaktila mun hyvin epämääräisestä äännähdyksestä, eikä odota sille opetettua "jes" -käskyä. Koira kuitenkin palkataan, koska virhe oli yhtälailla ohjaajan kuin koiran.

http://youtu.be/TV_AJICR9g0

Otimme muutamia toistoja kontaktista. Flo alkoi uupua ja se juoksi suoraan läpi kontaktista, jota se ei yleensä tee. Helpotin harjoitusta auttamalla omalla liikkeelläni eli pysähtymällä ja palkkasin kontaktilla seisomisesta.

http://youtu.be/_39f9asnKF0

Katlalle modifioin kentällä olevasta perustreenistä vähän haastavamman harjoituksen, jossa ensin kerättiin hyvä vauhti ja sen jälkeen pitikin kääntyä parilla takaaleikkauksella ja puolivalssilla takaaohjattuna tiukat kurvit. Katla oli tosi kiekoilla ja meni minkä töppöjaloistaan pääsi. Tein myös ihan vain irtoamistreeniä palkalla ja otin kontaktirallin (ihme kyllä, otettiin ne kontaktitkin). Robin ja Fauna teki samantapaisen treenin kuin Kattis, mutta vähän helpotettuna.

Tiistaina Katla ja Fauna kävi koirauimalassa polskimassa Kielon ja Justuksen kanssa. Hyvin meni! Harmi ettei Flopaa voinut ottaa mukaan juoksun takia.

Tavattiin kevään eka käärmekin. Luulin sitä narupalloni naruksi ja melkein nappasin hännästä kiinni, ennenkuin tajusin että se luikertelee mua karkuun. Seuraavassa narupallossa ei muuten ole musta-keltakuvioista narua!