Elokuun alkuun ladattiin loput kesäretket, kuten perinteinen käynti ystäviemme ja sukulaiskoirien omistajien luona. Täydellisen ihana aivot narikkaan -lepuutus sisälsi hyvää ruokaa, hyvää juomaa, rentoa kävelyä, koirien katselua ja koirista juttelua, vaahtokylvyn ja hyvät yöunet. Mitä muuta vähän väsynyt virkamies ja hukona voisi tarvita? Työvuorojen väliin mahdutettiin myös pikareissu Haminaan, kimppalenkkejä, treenejä ja sitten olikin aika rauhoittua kotiin kun vyötärönsä kadottanut maitovalas Haiku rantautui meille.

Olin järjestänyt viikon loman töistä lasketun ajan tienoolle. Tällä kertaa ei tarvinnutkaan odotella ihan tappiin asti (hermoparat riekaleina), koska Haiku synnytti jo torstain vastaisena yönä 12.8. eli pari päivää ennen laskennallista H-hetkeä neljä hyvän kokoista ja kaunista pentua. Valitettavasti toinen narttupennuista syntyi kuolleena, vaikka synnytys sujuikin täysin normaalisti ja vaivattomasti. Pentulaatikossa kasvaa siis kaksi urosta ja yksi narttu, kaikki mustia merkkivärisiä pienin valkoisin koristein. Pennut ja äiti ovat voineet alusta asti hyvin.

Haiku on ollut juuri sellainen äiti kuin odotinkin. Huolehtivainen, hellä, tinkimättömästi pentujaan hoitava, mutta samanaikaisesti täysin luottavainen ja ystävällinen myös meidän muita koiria kohtaan. Ensimmäisen viikon jälkeen Haiku päätti myös haluavansa muutakin tekemistä kuin omien tamagotchiensa hoivaamisen, joten olen tehnyt sen kanssa parkkipaikalla pieniä tempputreenejä ja kuljettanut sitä mukana jo peruslenkeillä kotinurkilla.

Pentujen syntymäyönä Perseidien meteoriparvi hujahti taas maapallon vierestä. Emme ehtineet ihailla tähtitaivasta, koska synnytyksen seuraaminen on paljon jännittävämpää. Haikun emäntä Meeri ajoi meill (kaikkia liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia noudattaen) ja päivysti kanssani pentulassa. Siinä väsyneessä mielentilassa pohdimme heti, että pentueen nimiteemaksi täytyy keksiä joku tähtitaivaaseen ja satuhahmoihin viittava, meteoriparven ja vanhempien nimiteemoja mukaellen. Sysiväikeen toisesta lapinporokoirapentueesta tulee Tähtien Sota -aiheinen.

Toinen poika on vielä omaa ihmistä ja kotia vailla.