Alkoi tehdä mieli metsään. Muutenkin kuin lenkille. Mainitsin asiasta ystävälleni H:lle eikä juuri muuta tarvittu. Päätimme kipaista maanantai-iltana Porvoon Varlaxuddeniin iltanuotiolle ja yöpyä keittokatoksessa. Illaksi oli luvattu poutaantuvaa päivän lumi- ja räntäsateen jäljiltä ja yöksi pikkupakkasta.

Olimme kahdeksan maissa perillä. Ilta olikin kaunis ja tuuleton, eikä tuntunut edes kovin kylmältä.

varlaxudden1.jpg

Keittokatoksella oli pariskunta paistamassa makkaroita, joten menimme viereiselle tulipaikalle nauttimaan maisemasta ja tekemään iltapalaa. Hyvä valinta.

varlaxudden2.jpg

Pariskunta lähti ennen pimeää ja tutkailtuamme hetken keittokatosta päätimme majoittua kaikki lattiantasoon. Penkit olivat niin kapeat, että niiltä olisi todennäköisesti pudonnut heti ensimmäisessä kyljenkäännössä. Istuimme pimenevässä illassa rantakalliolla katselemassa merellä näkyviä loistoja, laivoja ja silloin tällöin pilvien lomasta valaisevaa kuuta.

Yö sujui rauhallisesti. Karvanlähtöisellä Heklalla taisi takistaan huolimatta olla vähän kylmä, joten nukuin suuren osan yöstä porokoira kainalossa hikoillen. Säätiedotusta katseltuani päätin ottaa paksuimman talvimakuupussini mukaani ja se saattoi olla aavistuksen liian lämmin. Etenkin kun nukkui koiran kanssa...

Aamulla nousimme aikaisin auringon lämmittäessä. Tai Malla-Kaarnikka ja ihmiset nousivat. Porokoirat ja lapinkoira Naali jatkoivat uniaan makuupusseissaan.

varlaxudden3.jpg

Ei hullumpi maisema aamukahveille.

varlaxudden4.jpg