Katlan 4-vuotissynttärit lähestyivät, joten Kattis päätti kutsua kaverinsa Pupin kylään ja lähteä kaupungille rilluttelemaan.

Ensin mentiin junalla

Aikoinaan "Kiva team" julisti mennään bussilla -menetelmää, jonka tarkoitus oli oppia olemaan välittämättä vieressä olevista muista koirista. Meistä tämä mennään junalla -menetelmä on paljon kivempi, kun samalla voi seurustella ja vaihtaa kuulumisia.

Emännät oli esiliinoina mukana, mutta ei ne jaksaneet kävellä kovin pitkälle. Piti pysähtyä juottamaan koko porukka.

Matka jatkui biitsille hengaamaan. Katla ui, Pupi kahlasi ja pieni terrieri rakastui Pupiin. Onhan se varsin suloinen nainen.

taustalla aito Rajasaarennorppa

Auringon laskiessa katselimme melojia lahdella, ja poseeraamaanhan sitä taas joutui.

Kävelimme lenkin pitkin Hietsun ja Töölönlahden rantoja. Meni alkoi äitymään villiksi, joten koko porukka joutui Vankilaan jäähylle.

Nälkä alkoi kurnia vatsoissa, joten seuraavaksi oli etsittävä ruokaa. Ei kovin helppoa illan pimetessä, kun mukana on kaksi karvaista. Kovin harvaan paikkaan ovat tervetulleita, vaikka kuinka olisivat hyväkäytöksisiä ja hiljaisia. Sisällehän nyt toki ei yritettäisikään, mutta yllättävän moni terassikin kieltää koirat, yleensä virheellisesti lakiin vedoten. Lakihan kieltää vain eläinten tuomisen tiloihin, joissa valmistetaan ruokaa. Ulkona sen sijaan voi tarjoilla ruokaa, vaikka samalla sallisikin myös nelijalkaiset asiakkaat.

Evästä saatiin kuitenkin koko porukalle, koirille osansa toki.

Kotimatka junassa sujui jo Pupiltakin rutiinilla. Illanviettoa oli mukava jatkaa omalla pihalla, ja kun kerran oltiin hyvään alkuun päästy, vedettiin samoilla vauhdeilla (mukavien yöunien jälkeen toki) vielä seuraavakin päivä. Tällä kertaa pysyttiin ihan kotikonnuilla, jossa tuli kierrettyä koko lauman kerta tottiskentän kautta eläinkauppaan valjasostoksille, sieltä erittäin koiramyönteiselle vakiterassilemme lounaalle, josta kaupunki-sightseeingin jälkeen tutkimaan vasta-avattua uutta koirien raakaruokakauppaa, vielä yksi eläinkauppa ja reilun 7 tunnin "lenkin" uuvuttamina pihatuoleihin lojumaan loppupäiväksi.

Hyvin juhlitut synttärit, toteaa Katla. Tosin ruokaa olisi saanut olla useammin ja enemmän!