Viime viikolla ei treenailtu, kun ihmiset keskittyivät purjehtimaan kilpaa. Kiitos vielä koirien hoitajille :)

Eilen käytiin taas raunioilla. Tällä kertaa treenin jippona oli alueen aloittaminen ns. takalaidasta, eikä siltä reunalta miltä yleensä kaikki urautuvat aloittamaan. Lisäksi ensin etsittiin tietty alue (koirakoilla ei tietoa maalimiesten määrästä, vaan tehtävänä siis käydä alue ja ilmoittaa kun on valmis), sitten koiran haltuunotto ja seurattaminen radan poikki ja jatkettiin etsintää sitten uudella alueella. Radalle oli taas ripoteltu ruokaa häiriöksi ja ainakin kinkkuviipaleet taisi kovasti tuoksua houkuttelevalle ;) Yhtään valeilmaisua ei onneksi kuitenkaan tullut.

Katla intoili aika kovasti ja eteneminen kohti aloituspaikkaa muka-hallinnassa oli taas vähän niin ja näin. Alkuun lähti kivasti kuulolla yläkasaa hakemaan ja eka maalimies löytyi roskiksesta, jonne Kattis kätevästi itsekin mahtui pujahtamaan sisään (kunhan vähän ensin runnoi kantta). Tällä maalimiehellä sai palkat heti. Haltuunotto ja uusi lähetys - ja kyllä lähti! Lähti muuten kuin ohjus ja vähään aikaan en ihan hahmottanut missä koira kiitää. Pienen karjumisen jälkeen tuli ihan yhtä kovaa takaisin ja jatkettiin kasa loppuun. Toisesta päästä löytyi pressun alle piiloutunut Marika, jota haukuttiin pari kertaa ja sitten saatiin herkkuja. Hallittu siirtyminen alakasalle oli vähän sinnepäin, mutta mentiin sentään yhtä matkaa vaikka uhkarohkeasti en laittanut koiraa kiinni. Alakasalla viipotettiin taas kovaa ja maalimies löytyi vihreästi muovikontista pressuoven takaa. Napakkaa haukkumista ja palkkaus, lopuksi leikittiin vielä narupallolla ja oltiin tosi tyytyväisiä. Ekan maalimiehen jälkeen ammuttiin, sitä Kattis ei noteerannut mitenkään.

Fauna nosti 2 maalimiestä yläkasalta ihan näpsäkästi (roskis ja pressun alla). Sitten Robinille iski epäusko ja jäivät hinkkaamaan kasaa vähän turhan kauan, vaikka Fauna yritti sanoa ettei siellä mitään ole ja kovasti merkkaili alakasan suuntaan. Lopulta uskoi isäntäkin ja siirryttiin alakasalle, josta tuo jo merkattu maalimies nousikin aika nopeasti. Faunalla oli kivaa ja vähän se tutkisteli ruokapiiloja, mutta jätti ne sitten ja jatkoi hommia.

Taiga tuli ihan kivasti kuulolla alueelle, mitä nyt liikkeestä maahanmenosta tuli liikkeestä istuminen, jonka sitten korjasin ottamalla uudestaan. Radalla kuunteli ohjausta hyvin. Eka maalimies oli radan takana tien varren puskassa pressuun kääriytyneenä. Hyvin löytyi ja minäkään en ryssinyt kutsumalla koiraa pois maalimieheltä, vaikka se lähti vähän outoon suuntaan. Toka maalimies oli kelojen alla, ja kelan viereen puuhun oli "hirttäytynyt" haalarit... Taiga kävi katsomassa haalaria kummastuneena ja sanoi painokkaasti HAUHAU! ja meni sitten tarkentamaan ja löysi maalimiehen. Pientä väsymystä havaittavissa treeniporukassa, kun kaikki vian hihittivät hysteerisenä ja minä kutsun apujoukkoja kun täällä on tälläinen itsemurhauhri ;) Jatkettiin sitten seurauttamalla alakasalle ja uusi lähetys. Annoin Taikun työskennellä melko itsenäisesti ja kauko-ohjasin sitä polulta kiertämään alakasan ulokkeet. Maalimies löytyi sitten kasan toisesta päästä tunnelista pressun takaa. Taiks oli vika koira treeneissä, joten lopuksi se istui pöydällä syömässä radalla olleita häiriöhajuja eli kinkkua, sokerikorppuja chili-nuudeli-kastikkeessa, kissantuoreruokaa jne. Ainoastaan se meidän jääkaapista löytynyt jokseenkin entinen fetawrap joutui roskikseen (olisi Taiku senkin syönyt, mutta ei annettu kun kasvoi hometta ja haisi aika järkyttävälle).

Tänään alkaa Katlan ja Faunan toko-kurssit, joten niistä lisää sitten ensi kerralla.