Joku heitti agilityseuran someryhmässä kysymyksen rally-tokon treenaamisesta. Siitä se ajatus sitten taas lähti, eikä aikaakaan kun olimme sopineet kimppatreenit ja paikalle rally-tokoa harrastaneet seurakaverin opastamaan lajin saloihin. Päätin, että tämä voisi olla vinttikoirille just sopivaa puuhaa. Fauna varmaan eläköityy agilitystä viimeistään tämän vuoden jälkeen, joten pitäähän sille keksiä fyysisesti kevyempi eläkeharrastus. Flo kaipaa muuten vaan tekemistä, etenkin talvella kun se pääsee vähemmän mukaan hakutreeneihin. En viitsi karvatonta vinttikoiraraasua palelluttaa istuttamalla sitä autossa odottamassa tuntitolkulla. Aseistauduimme siis makupala-armeijalla ja kahdella kaksiulotteisella koiralla ja suuntasimme lauantai-iltana hallille.

Ensin Hanna selitti lyhyesti rally-tokon idean ja sen jälkeen kävimme alokasluokan kyltit läpi. Hanna näytti omalla koirallaan kylttien suoritukset ja pääsimme esittämään loputtomasti tyhmiä kysymyksiä. Hiljalleen homma alkoi valjeta. Olen joskus netistä yrittänyt saada tolkkua niihin kyltteihin ja miten rallyn säännöt oikeasti menevät, mutta mun hermot on loppuneet viimeistään kohdassa "käänny oikealle 270 astetta koira vasemmalle voltti takaapäin kerien ja käytösruutu". Kummasti kyltitkin ja niiden mukaan eteneminen alkoi vaikuttaa järkevämmältä, kun joku näytti ihan konkreettisesti mitä niillä tarkoitetaan.

Teimme pienen radanpätkän ja kokeilimme omien koiriemme kanssa miten sujuu käännökset ja spiraalit ohjeiden mukaan. Meitä oli yhteensä viisi koirakkoa, joista kaksi oli Floralle uusia koiria, joten sain samalla hyvää häiriönsietoharjoittelua. Faunalta sujui alokasluokan liikkeet aikalailla vanhalla rutiinilla. Pienellä hiomisella sen saattaisi saada joka kisavalmiiksi aika nopeastikin. Floraa en ole jaksanut opettaa edes seuraamaan ikinä. Rally-toko tuntuu perustuvan aika paljon seuraamisliikkeeseen, joten siitä olisi toki hyvä lähteä liikkeelle, että koira seuraa nätisti. Taas yksi asia listalle "juttuja joita aion kouluttaa koiralleni (jos mulla joskus olisi aikaa ja intoa)".

Meillä oli kuitenkin hauskaa ja vinttikoirillakin varmaan siedettävää (saivathan ne paljon herkkuja ja oltiin siisteissä lämpimissä sisätiloissa), josta innostuneena olemme sopineet jo seuraavat kolme treenikertaa lähiviikoille. Toivottavasti en mene ja hurahda tähän touhuun. Uutta aikaavievää koiraharrastuslajiahan mä just kaipasinkin!

Mietin kyllä, että jos opettaisin Heklan tulemaan sekä oikealle että vasemmalle puolelle. Ihan muuten vain.