Maanantai-illan ratoksi painelimme Metsolle (siis nykyään Valmetille, mitenhän kauan mulla menee tottua nimen muutokseen?) treeneihin. Ennen treenejä tosin vähän talkoiltiin ja maalasin Robinin kanssa muurin uudestaan viikonlopun kisoja ajatellen.

Maalari maalasi muuria, vihreää ja valkoista...

1399906327729-normal.jpg

Treenit vedettiinkin sitten seuran väreissä, kun hanskathan on ihan yliarvostetut maalatessa. Kädet olivat pari päivää iloisen valko-viherkirjavat. Estetalkoilut alkaa pikkuhiljaa mennä vähän ärsytyksen puolelle. Meidän takapiha on jo reilun viikon verran ollut putkityömaa, täynnä pressuja, lämmittimiä ja liimattavana olevia putkia. Siis tietenkin agilityputkia, eihän koiraharrastajan putkityömaa tokikaan tarkoita viemäri- tai vesiputkia. Säänhaltija ei ole ollut ollenkaan yhteistyökykyinen tämän harrasteen kanssa, vaan sää on sinnikkäästi pysynyt kylmänä ja märkänä. Liiman kuivumislämpötila taas on +16C ja kuivassa, joten kuivumisen edistämiseksi on jouduttu kikkailemaan rakentamalla sateelta suojaavia telttoja, joissa on sähkölämmittimet.

Näkymä ovelta terassille

1399887031904-normal.jpg

Maanantain treeniaihe oli kaksi erillistä harjoitusta. Ensin otettiin vähän kontakteja ja sitten keppikulmia. Flopatti teki ihan kivasti puomin, mutta keinulla ei aivosolut oikein kohdanneet. Pitäisi päästä useammin treenaamaan keinua erillisenä esteenä ja yhdistettynä helppoon ratapätkään, jos ikinä aion saada pakkaa kasaan ja Floraa kisavalmiiksi. Fauna ja Kattis teki ihan näpsäkät kontaktitreenit, vaikka niillä on kummallakin "herran haltuun" -kontaktit.

Keppitreeniin mennessä Flo oli jo vähän väsähtänyt eikä kepittänyt oikein parhaimmillaan. Teki sellaista pikkusievää pujottelua. Yleensä se on pysynyt hyvin hanskassa myös palautteen kuuntelun ajan pummaten multa nameja tai rakasta narupalloaan, mutta nyt sillä kilahti. Ehkä juoksu vaikutti, tai se että kentällä treenasi samaa aikaa talven ryhmästä tuttu corgi Minni. Flo ryntäsi kentän poikki Minnin luo, joka lähti iloisena mukaan leikkiin ja kaverukset vetivät hullurallia kentän ympäri pari kertaa. Lopulta sain Flon kutsuttua pois ja ohjasin sen samalla vauhdilla muutaman esteen yli ja putkeen ja pääsin palkkaamaan siitä. Meni ainakin hyvällä draivilla,  kun jatkoi samaa hullurallivauhtia.

Kattis oli jotenkin ihan kujalla. Se näki kun Robin antoi Faunalle possunkorvan ja sekosi täysin, ei keskittynyt yhtään ja kyyläsi vain kentän laidan suuntaan kesken suorituksenkin. Parani kyllä loppua kohti ja teki ihan menevääkin pujottelua, mutta oikean aloituksen hakemiset oli etenkin avokulmasta surkeita. Umpikulmakin meni pitkäksi kun sinne piti tehdä pari kengurupomppua jotta näki MISSÄ POSSUNKORVA. Parinkymmenen esteen ralliin kuului neljä kertaa kepit. Vasta kaksi viimeistä meni kohtuullisen hyvin.

Faunalla on akuutti borderlioosi. Se aiheuttaa bordercolliemaista etenemistä agilitykentällä ja sekopäistä intoilua jo kentän laidalla. Fauna on viime aikoina kulkenut treeneissä aivan eri draivilla kuin aikaisemmin. Se irtoaa, se etenee, ja karkailee esteille ja tekee kaikkea hyvin ei-Faunamaista mutta erittäin hyvä-agilitykoira-maista. Toivomme, että tämä tartunta ei parane vaan kroonistuu!

Aamulenkillä kotinurkilla

20140511_071119-normal.jpg

Loppuun kuva-arvoitus:

Mikä tämä on?

20140515_144843-normal.jpg

Se on tietysti kissojen lounas ja "lounasvieraat". Noissa vessapaperihylsyissä on kuivaruokaa ja kuivattua tonnikalaa. Leluhiiret joutuvat hyllylle silloin kun koirat ovat kotona tai eivät ole portin takana (koirat on portin takana jos ihmiset ei ole kotona). Leluhiiret siis otetaan esille kissojen viihdykkeeksi työpäivien, treenien ja lenkkien ajaksi. Muuten kissat joutuvat leikkimään koirien leluilla. Eniten niitä toki tuntuu kiinnostavan kaikki kielletty tai hankalasti saavutettava, kuten pumpulipuikot, folionpalaset, pullonkorkit, kuminauhat, klemmarit, nippusiteet, teipinpalat ja asuntoon eksyneet pikkuötökät.

Hups oho, kännykkä ja blogin kuvaohjelma ei olleet oikein yhteensopivat. Koska olen laiska, en jaksa kikkailla kuvaa oikein päin. Riittävän käsityksen tästä saanee. Meillä "portti" tarkoittaa Kahden Valtakunnan Rajaa, eli keittiön ja olkkarin jakavaa n. 2m korkeaa verkkoa. Koirilla on käytössä makkari ja olkkari, kissoilla keittiö, aula ja kylppäri. Kissat tosin pääsevät myös koirien puolelle, koska Valtakunnanrajan reunassa on kissojen kulkuaukko. Kissat voivat valita missä oleskelevat, mutta pääsevät halutessaan olemaan rauhassa koirilta ja voin jättää niille ruokavirikkeitä ilman, että koirat heti hotaisevat kaiken. Järjestely myös rauhoittaa emännän mieltä kun tiedän, että koirat eivät vahingossakaan pääse loikkimaan hellalle tai kaivelemaan jääkaappia. Eihän tämä sisustuksellisesti kovin ihastuttava ole, mutta toimii.

20140515_144854-normal.jpg

P.S. Haikun juoksu alkoi! Ensi viikon lopulla on siis luvassa uusintayritys Haikun ja Vasmin treffeille. Pitäkää peukut pystyssä, että nyt tärppäisi!