Katla on kuiskinut pentujen korviin. Se on laulanut pennuilleen kehtolaulun, joka kertoo tulivuorista ja satuolennoista ja lumesta ja pimeästä. Pennuilla on nyt viralliset nimet.

Sysiväikeen Katla Hallanhalli
47vrk-Morris-normal.jpg

Sysiväikeen Krafla Hiidenhukka
44vrk-Mrbig-seisoo-normal.jpg

Sysiväikeen Askja Hämäränotusvrk44-Eyjafjalla-normal.jpg

Sysiväikeen Hekla Huuranhaltia
45vrk-hekla-normal.jpg

Halusin nimetä pentueen vanhempien nimien teeman mukaan. Pentueen emä on lohikäärme ja isä haltia, joten satuolennot tuntuivat sopivalta. Toisaalta Katlan nuoruudessa saimme paljon hupia uutisotsikoista, joissa pelättiin Islannissa olevan tulivuori-Katlan purkausta ja sen aiheuttamaa haitta lentoliikenteelle ja taloudelle. Päätinkin jo vuosia sitten, että jos meille joskus jää kotiin Katlan tytär, se saa nimekseen tulivuoriteemalla Hekla. Kun vielä pentueen tyttöjen työnimet olivat islantilaisia tulivuoria, jäi ajatus Katlan pienistä Tulivuorista elämään.

Katla, Krafla, Askja ja Hekla ovat tulivuoria Islannissa. Loput islantilaiset tulivuoret olivatkin lähestulkoon mahdottomia lausua, joten onneksi pentuja on vain neljä!

Pentujen etunimet eivät noudata tiettyä kirjainta, joten päätin että toiset nimet ovat H-alkuisia. Hiidenhukka ja Hallanhalli päätyivät poikien nimiksi pienen mietinnän jälkeen. Hauska yhteensattuma on, että Hiidenhukka menee susitutkijan koiraksi - mikäs sen osuvampaa. Hekla sai nimekseen Huuranhaltia isäntä Haltiamielen mukaan. Huura ei taida varsinaisesti olla sana, mutta se sointui mukavammin kuin huurre. Hämäränotuksen nimi on pieni vitsi, jonka keksittyäni en vain enää päässyt irti ajatuksesta. Pentu menee ystävälleni Sofialle, jolla on jo vanhempi porokoiranarttu Päivänporotus. Sen kaveriksi sopii tietysti Hämäränotus.

Muidenkin pentujen omissa perheissä on kaikissa porokoira tai kaksi jo entuudestaan. Kaikki ovat myös harrastaneet ihan tavoitteellisesti ja tuloksiin asti koiriensa kanssa, joten hyvillä mielin olen luovuttamassa lapsia maailmalle. Uskon, että ne saavat rakastavat kodit, joissa ne saavat elää aktiivista ja monipuolista, hyvää koiranelämää.