Malla-Kaarnikka on kasvattanut talven aikana varsinaisen muhkuturkin. Sen mahakarvat viistävät maata, vaikka pariin otteeseen olen niitä saksinut lyhyemmiksi. Turkki on paksu, pumpulinen, takkuuntuu herkästi ja kerää mukaansa käsittämättömän määrän kuraa, oksia, lunta, käpyjä, hiekkaa ja ylipäänsä kaikkea, johon koira koskee. Kaunishan se on katsella, mutta selvästi tukalan kuuma, ihokaan ei ihan huippukunnossa sen alla ole ja me emme kumpikaan erityisesti nauti siitä, että turkki on pakko kammata läpi pari kertaa viikossa jos haluaa välttyä huopumilta.

MK-0318.jpg

Säätiedotus lupaili, että kevät on vihdoin tulossa, joten vein Malla-Kaarnikan trimmaajalle ja pyysin tekemään siitä lyhytkarvaisen.

Ihan kauhean - tai ainakin kauhean huvittavan - näköinenhän siitä taas tuli, mutta eiköhän tämä kesäkampaus helpota meidän molempien elämää monella tapaa. Ja kasvaahan se turkki taas ensi talveksi takaisin.

MK2-0318.jpg

Flopan kevättrimmi on mallia "tein itte ja säästin!" Siltä tosin lähti vain pitkät hapsut mahan alta, jaloista ja vähän harvensin ja lyhensin rintakarvoja ja persvilloja.

flora-trimmattu-032018.jpg

Porokoirat ei trimmausta kaipaa. Niiden turkki on aina "silittämättä siisti". Vaikka niiden mielestä onkin ihan siistiä, kun joku silittää.

Kattis-032018.jpg

heksu-032018.jpg

Fauna kävi tänään toisen kerran hammaslääkärissä ja siltä otettiin vielä toinenkin iso molaari pois. Nyt pitäisi hampaiden olla kuosissa, toivottavast loppuiäksi. Fauna ei osallistunut pihaleikkeihin vaan nukkui krapulaansa peiton alla sohvalla.