Kävin joulukuussa Woollandiassa treeneissä Heklan ja sijoituskoirani Tyynen kanssa, toki myös Tyynen emäntä oli matkassa. Tyyne treenasi sisällä hallissa alkeita, joten siitä ei tullut kuvia hankalan valaistuksen takia.

hekla-tyyne-woollandia.jpg

Hekla pääsi ulos jäisille niityille. Aloitimme ensin ottamalla lampolasta ulos sopivaksi katsomani määrän lampaita, siis suomennettuna sen verran kuin ensi yrittämällä sattui sopivasti laumasta jakautumaan. Laumanjako meni niin rauhallisen hallitusti, että päätin olla hifistelemättä enempää ja otin mitä sattui tulemaan. Teimme sitten tämän lauman kanssa ihan peruskuljettamista ja vähän laidunnusta. Laidun oli paikoin niin jäinen, että oli pakko olla toooodella rauhallista ja hallittua kuljettamista. Heksu nyt ei ikinä juoksuta lampaita, se on niin kiltti.

heksu-lampailla-joulukuu-woollandia.jpg

Joulukuussa myös kasvattini Ärjä kävi kyläilemässä meillä samalla kuin Ärrin emäntä veti Sysiväikeen rally-tokoviikonloppua halukkaille. Rallyilyjen lisäksi ehdimme käydä Seutulassa paimentamassa, katsomassa tokon PM-kisoja Ojangossa, lenkkeillä, treenata vähän tottista ja agilityä. Ärjän aktiivilomista voisi ehkä tehdä jonkinlaisen koiraharrastajan myyntituotteen!

Ärjä, Salla ja jokunen Emäntäarja-seutula-joulukuu.jpg