Fauna kävi alkukeväästä terveystutkimuksissa. Silkkivinttikoirahan ei ole Suomessa virallinen FCI-rotu eikä Kennelliitto niitä rekisteröi, joten voin kuvitella että eläinlääkäriasemilta Kennelliittoon lähetettävät virallisten terveystutkimusten lomakkeet aiheuttavat Kennelliitossa jonkinlaista hämmästystä... Mutta yhtä kaikki, silkenporukat haluavat tutkituttaa koiransa ja mieluusti vertailukelpoisesti muiden rotujen kanssa, joten tähän sopii Kennelliiton viralliset kaavakkeet oikein mainioisti. Silkeneitä on tutkittu nyt noin puolet suomalaisista aikuisista koirista ja ne ovat kaikki pääsääntöisesti olleet terveitä. Pari silmämuutosta on löydetty, mutta nekin onneksi melko vähäpätöisiä.

Faunalta tutkittiin sydän, kilpirauhasarvot ja silmät. Kaikesta se sai terveen paperit. Toisessa silmässä on pieni sikiöaikainen kalvojäänne, joka ei ole perinnöllinen eikä vaikuta koiran näkökykyyn tai jalostuskäyttöön. Aion vielä kuvauttaa Faunan lonkat, kyynärät ja selän sekä tutkituttaa polvet kunhan rahatilanne sallii.

Saman otsikon alle sopii hyvin myös iloisia uutisia Taigan jälkeläisistä. Naavaneidon Sysiväike eli Indi Seinäjoelta kävi myös keväällä tutkittava ja sai saman hienon suoran: A/A, 0/0, 0/0 ja J1. Eli lonkat, kyynärät, polvet ja silmät kaikki täysin terveet. Iso kiitos Indin omistajalle koiran tutkituttamisesta! Taigan yhdeksästä jälkeläisestä on nyt tutkittu seitsemän, ja ne ovat kaikki täysin terveitä.