Olin viikon lomalla maaliskuun puolivälissä. Tässä muutamia fiilistelyjä lomapuuhailuista.

Maanantaina mentiin käymään Halikossa. Meidän hyvä kaveri Emma asuu siellä Riikka-emäntänsä kanssa. Illalla emännät "paransi maailmaa" ja me vaan chillailtiin.

 

Tiistaina oli aika mahtava sää lenkkeillä hiljaisilla maalaisteillä. Pelloilla oli koiranpitävä hankikanto.

Emma on tuossa keskellä oranssissa takissa

 

Kotimatkalla käytiin eka Muurlan tehtailla shoppailemassa, tai siis emäntä kävi. Me vaan tönötettiin autossa. Se osti kepolle synttärilahjan sieltä. Siis itselleen, sanoo se mitä sanoo. Mutta kepo sai sentäs ilon paketin avaamisesta.

Seuraava stoppi tulikin Lohjalla, jossa käytiin moikkaamassa Siriä (Naavaneidon Sirius), Karaa (Sysiväikeen Koskikara) ja Pirua (Hallanevan Lapinsirkku). Taas emännät juoruili pihamaalla, ja koirat pinkoili menemään lumikasoissa.

Siri ja Kara, äiti ja tytär

 

kohtuullisen julmat lampaat ajoivat pienen lapinkoiraparan (Taiga) rappusille pakoon

Katla EI syönyt kanaa

"Sirilandia" on varsinainen kotieläinpiha, jossa koirat, kissat, lampaat ja kanat kulkee vapaana pihamaalla iloisessa sekasorrossa. Lampaiden kyllä periaatteessa pitäisi asua aitauksessaan ponejen kanssa, mutta ne ovat asiasta eri mieltä. Kanat taas eivät todellakaan ole mitään broilerityyppiä vaan varsin lentokykyistä sakkia, joten niitähän ei aidat pitele. Ainoat aidoissa pysyvät eläimet taitavatkin olla kanit.

Kotimatka jatkui, ja matkan varrella haettiin kyytiin lapinkoira Lumo ja emäntänsä Petra.

Näin sopuisasti mahtuu lappalaisneidit Kengun takapenkille (Katla ja Lumo)

Kotimatkalla kurvattiin kaupan kautta ja sitten illan jo hämärtyessä lenkille. Toimintaohjeena oli jälleen yleinen pöhköily ja juokseminen.

Lumo, Petra, Taiga, Katla ja Fauna

Kun me tultiin lenkiltä, kotiin oli ilmaantunut kaikenlaista porukkaa! Niillä oli Salkanvärinen kakku, johon emäntä iloisesti tökki kynttilöitä. Kepo mietti olisiko jauhesammutin vai sammutuspeite parempi kakkupalon tukahduttamiseen.

Ilta jatkuikin sitten taas niissä maailmanparannusmerkeissä. Me chillailtiin taas tosi osaavina. Tää homma me tiedetään.

Seuraavana päivänä me esiteltiin Lumolle meidän hoodeja vähän tarkemmin

Fauna, Lumo ja Kattis taustalla

citykoirat (Lumo, Fauna, Salka, Taiga, Katla)

Lenkin jälkeen me oltiinkin ihan poikki. Matte hääräsi keittiössä ja me chillailtiin. Vähän me ollaan kunnostauduttu tässä chillailujutussa.

Chillailijat (Arhippa-kissi, Petra, Katla, Fauna takana ja Lumo lampaantaljalla)

Illaksi lähdettiin vielä kavereiden kanssa reenimään. Alkoi tulla liian pimeää kamerahommiin, mutta tässä kuitenkin Alli-lapinkoira haukkuu maalihenkilöä (Petra) ja Vuokko yrittää selvitä hangessa löydön luokse. Ihmisille kaikki on aina niin kamalan vaikeaa.

Treenihommia

Torstaina lenkkeiltiin ihan omalla porukalla. Sää oli ehkä melko täydellinen.

Fauna ja Kats "Oi miksi sinulla on niin suuri suu?"

Taiku ja Salka, äiti-tytär juttuja

Haudassa ehtii lepäämään sitten, joten lenkin jälkeen lähdettiin tapaamaan Sannaa ja lapinkoirapoikia Tahvoa ja Jäynää. Tahvo on Taigan poika ja Salkan veli. Taiku ja Fauna jäi kyllä kotiin nukkumaan, mutta me nuoret ja reippaat lenkkeiltiin taas ja mentiin sitten chillailemaan poikien kotiin. Syötiin puruluita ja hengattiin.

Tahvo ja Katla

Illalla alkoi tuntua, että tää lomailu on aika rankkaa puuhaa.

Perjantaina pidettiin lepopäivää ja vaan vähän lenkkeiltiin. Tai niinhän me luultiin! Iltapäivällä pakkauduttiin taas autoon ja matte vei meidät uimakouluun! Siitä ei nyt tullut kuvia, mutta Fauna kovasti opetteli uimaan ja pienet porokoirathan on ihan pro, uivat jo ilman pelastusliivejä. Katla "Saukko" Pihlajamäki, palveluksessanne maalla ja vedessä! Meidän uimakaveri Lumo oli taas messissä. Uimakoulun jälkeen vedettiin pienet painit uimalan pihalla vielä.

Koirat on pidettävänä kytkettyinä! Kattis taluttaa Lumoa

Perjantai-iltana käytiin vielä pieni iltakävely kaupungin toiselle laidalle leikkimään remonttireiskaa äidin avuksi, ja samaa reittiä tietysti takaisin. TämänKIN päivän lenkkeilysaldo 3+ tuntia. Kyllä lomalla on ihanaa!

Loppulomasta unohtuikin sitten kameran ulkoiluttaminen. Lauantaina oltiin hälytreeneissä, joissa Katla pääsi leikkimään hälytyskoiraa. Etsittävänä alueena oli Lohja Ruduksen Turvapuisto eli teollisuusharjoitusalue, jossa oli kaikenlaista pömpeliä, rappusta, tikasta, kuoppaa, rakennelmaa ja tunnelia. Maalimiehet löytyi ja ilmaisiin iloisesti ja varmasti. Toisena tehtävänä oli vielä tienvarsietsintä, josta bongattiin jälki ja maalimies. Ihan kivasti meni. Treenin jälkeen ehdittiin lenkkeillä koko lauman voimin ja siitä sitten agilitytreeneihin ja vielä kotiin hakemaan pörröt mukaan ja uudestaan lenkille.

Sunnuntaina päästiin tuonne samaan Turvapuistoon treenailemaan, tällä kertaa myös Fauna ja Taiga sai osallistua. Sää oli melkoisen vinkeä (hyytävä tuuli, jota ryyditti jalkapallon kokoiset räntäräipäleet), mutta sehän on vain pukeutumiskysymys. Siinähän se loma sitten aika kivasti menikin. Emäntä suurimman osan ajasta flunssassa ja kuumeessa, mutta päätti ettei lomalla jouda sairastelemaan ja paahtoi vaan menemään.

Kyllä lomalla oli kivaa, mutta kyllä joskus olisi kiva ehtiä lepäämäänkin.