Maanantaina olimme raunioilla. Faunalle otettiin koemainen suoritus tottelevaisuuksineen kaikkineen. Toivottavasti kyse oli kenraaliharjoitus-efektistä, sillä niin surkeaa tottista ei Fauna ole ikinä tehnyt. Laukauksiin se ei edelleenkään suuremmin reagoi, ketteryys meni sujuvasti ja itse etsintä raunioilla ihan vakuuttavasti. Taigalle otettiin muutama tarkennusharjoittelu, joissa maalimies pääsi palkkaamaan koiraa jostain pienestä rakosesta kun koira ilmaisi tarkasti oikeaa kohtaa.

Torstaina olin Faunan kanssa sateessa toko-kentällä. Pelkäsin, että kaikki menee ihan poskelleen märän sään takia, mutta yllättäen Fauna tekikin ihan mallikepoisia suorituksia. Paikallaolot meni kelvollisesti ja seuraaminen oli olosuhteisiin nähden ihan tarkkaa ja innostunutta. Vähän taivaalta vihmova vesi vei kyllä tarkimman terän liikkeiden näyttävyydestä. Hypyt meni hyvin, toista kertaahan niitä vasta harjoiteltiin. Uutena liikkeenä otimme kaukokäskyjä. Niissä tulee olemaan paljon hiottavaa pitkäksi aikaa. Etenkin maahanmenoihin tarvitaan paljon lisää nopeutta.

Tänään aamulla Robin on ollut Faunan kanssa agilityssä, mutta en itse ollut mukana enkä ole vielä kuullut kuulumisia. Sen sijaan olin koirieni ja Meerin&Hukan kanssa Sipoonkorvessa eväsretkellä.
Hukka (Naavaneidon Sarastus)
940749.jpg
Hukka on maailman pienin, söpöin ja luultavasti myös isokorvaisin lapinkoira. Alkuun taivas oli vähän harmaa, mutta sitten alkoi aurinko pilkotella pilvien lomasta ja lopulta oltiin melkein kesäisissä tunnelmissa. Kuppi kuumaa kaakaota kermaleivoksen kera mättäällä istuen nautittuna, pari tuntia maailmanparantamista sanojen voimalla, koirat leikkivät ja nauttivat olostaan. Ihana tapa aloittaa viikonloppu.
Salka Kanervakeiju, pieni metsän menninkäinen
940759.jpg

Retken liikunnallinen anti jäi vähäiseksi, koska mukana oli myös Katla
940757.jpg
Että kuka? Miksi?

Siihen palaamme myöhemmin :)