On sitä sentäs koirienkin kanssa jotain tehty. Viime torstaina tokoiltiin. Kattis osallistuu pentutokoon, hieman yli-ikäisenä ehkä (on muuten ryhmän muutkin "pennut" tuollaisia vuosikkaita). Eka kerta ja perus kontaktiharjoittelua ja sivulletuloa. Nämähän Kats periaatteessa osaa, mutta sillä oli aivot ihan narikassa, märkä nurmikenttä oli liian mielenkiintoinen, muut koirat ihania ja lätäkössä ei voi istua. Pientä virittelyä siis, mutta kyllä me jotain saatiin aikaiseksikin. Faunan ja Robinin treenejä en ehtinyt jäädä seuraamaan, kuulemma oli mennyt ihan hyvin.

Tällä viikolla alkuviikko on mennyt viikonlopusta toipumiseen ja koirat  on vaan käyneet metsässä vähän hulmuttelemassa. Eilen oltiin raunioilla. Aiheena oli lähekkäiset piilot, häiriöinä savut, metelit ja vaatteita. Ensin otettiin parkkiksella eteenmenoja kaikille koirille, namikipolla tai lelulla avittaen, koirasta ja tasosta riippuen. Kattis otti namikipolle juoksentelua niin, että pikkukivet lenteli lähtökiihdytyksissä. Taigalle otin lelun kanssa. Rouva ihan innostui ja kerrankin tuli tosi näyttävät eteenmenot.

Radalla Kattis sai etsiä keskikasalta kaksi lähekkäistä piiloa, sitten vielä yhden yläkasalta. Aivot tuli mukaan hommaan vasta noiden kahden ekan nostamisen jälkeen... Häiriöt ei taaskaan olleet mikään juttu (ei edes se FST:n kuvausryhmä joka tässä vaiheessa oli vielä paikalla...). Eka MM löytyi keskikasalta putkesta, toka roskiksesta. Kolmas sitten yläkasalta muurin takaa törpöstä. Ilmaisut tuli ihan mukavasti, palkattiin vielä ihan lyhyestä haukkusarjasta.

Taigalle oli alueena keskikasa ja maalimiehet olikin tosi lähekkäin, kolme samassa putkirykelmässä. Eka löytyi helposti, sitten meinasi koiralla mennä herne nenään kun puuskainen ja kova tuuli pyöritti hajuja ja katsojatkin seisoi vain parin metrin päässä ja tuulen yläpuolella sekoittamassa.Tehtiin pieni nollauskierros ja etsittiin kasan tyhjä reuna, palattiin ja sitten nousi ne kaksi muutakin ongelmitta.

Faunalle oli kolme maalimiestä alakasan alkupäädyssä, 2 vierekkäisissä putkissa ja yksi metallimustakalan kainalossa olevassa törpössä. Umppareita kaikki. Pienen säädön jälkeen maalimiehetkin löytyi, minä tosin taisin jossain vaiheessa jo löydä ohjaajaa joka kutsui koiraa pois maalimieheltä. (Sori.) Faunalle ei ollut mikään helppo treeni, mutta mukavasti se selvitti tehtävän.