Blogi on elänyt hiljaiseloa samalla kuin mekin. Toivottavasti elokuussa päästään taas kiinni normaalimpaan arkeen ja treenaamaankin vähän. Tän kesän treenihommat ovat jääneet muutamaan kertaan agilityä ja sekä koirat että emäntä kärsivät treenivajareista. Faunan ja Katlan Nosework-kurssikin loppui kesäkuun alkuun.

Hekla-makaa.jpg

Keväällä jalkansa telonut porokoirarouva on onneksi parantunut hyvin. Vähän pahemmin jalkansa teloi sijoituskoirani Hämy, jolta katkesi etuvarpaasta molemmat jänteet, ilmeisesti lasinsirpaleen tai vastaavan terävän esineen takia. Hämyn jänteen ommeltiin kasaan ja tassua on nyt paranneltu pari kuukautta lastahoidolla ja viikottaisilla eläinlääkärikäynneillä. Vihdoin on lastasta päästy ja fysioterapia ja kuntouttaminen alkanut. Vamma on parantunut hyvin, mutta valitettavasti siitä ei ihan ehjän veroista taida tulla ja Hämyn suunnitelmat agilitykoiran tulevaisuudesta täytynee vaihtaa kevyempiin lajeihin.

Katla ja kaverit kuntoilivat Hyvinkään koirauimalassa. Mun koirista Katla on ainoa, joka ui vapaaehtoisesti myös luonnonvesissä. Koirauimalassa se kauhoo menemään väsymättömästi kunhan heittää sille palloa aina välillä.

20160616_142344.jpg

Toukokuu alkoi retkellä ystävien luo ja ystävien kanssa, kun kävimme viettämässä vappua aina yhtä idyllisessä Fiskarin kylässä. Kolmen koiralauman yhdistäminen toimi lähinnä koiratetriksen pelaamisena, kun eri perheiden pojat eivät luonnollisestikaan voineet rauhaisasti seurustella yhdessä vaan viettivät aikaa ovien eri puolilla ja eri aikaan pihalla. Tytöt sentään tulivat juttuun kaikkien kanssa, joten vaihtelimmekin sitten mitkä koirat ovat milloinkin sisällä, ulkona, terassilla, seurassa, erillään... Hyvin meni eikä vammoja syntynyt, ei edes Vesalle joka putosi tuolilta.

salka-toukokuussa.jpg

vappu-flopa.jpg

Kasvattini Nila (S. Tähtien Soturi) kuului vapunviettoporukkaan. Nilalla ja Heksulla oli kivaa juosta ja painia isolla aidatulla pihalla. Vappupäivänä teinikoirat pääsivät kylille kävelylle, jätskille ja kuoharibaariin.

vappu-nila.jpg

Kävin toukokuulla ystäväni kanssa lyhyen päiväretken Torronsuolle ja Liesjärvelle. Mukana oli Rouva Poro, teini-ikäinen Toipilaskoira ja viikon päästä syntyvä vauva, siis edelleen kohdun puolella. Mun käsi oli leikattu reilu kaksi viikkoa aikaisemmin ja kävelykin vähän niin ja näin, joten riskillä mentiin. Hieno päivä. Yksi kesän parhaita.

torronsuo1.jpg

torronsuo-katla.jpg