Pienet koirat ovat nyt kolmeviikkoisia. Kuluneen viikon aikana on opeteltu kävelemään ja leikkimään, keksitty miten kivaa on huutaa kilpaa, saatu ensimmäinen matolääkitys, nukuttu, söpöstelty ja tietysti vedetty maitoa kunnes taju lähtee. Miilu päätti tänään ryhtyä oma-aloitteisesti kokeilemaan vähän kiinteämpääkin ravintoa, ja tunki itsensä Allin ruokakupille kun Alli söi. Mussutti siinä sitten mietteliäänä piimää ja NEU:ta. Makuelämys oli selvästi mieleinen, sen verran pitkään Milppanen jäysti kupin reunaa senkin jälkeen, kun Alli oli huolellisesti tyhjentänyt sen ruuasta. Että eiköhän se tosiaan ole aika alkaa tajoilla pennuille hiljalleen vähän muutakin kuin vain Allinmaitoa.

Alli on delegoimassa lastenvahtitehtäviä eteenpäin. Siinä missä kaksi ekaa viikkoa Alli teki hyvin selvästi, että muilla koirilla ei ole pentuaitaukseen asiaa, se nyt suorastaan houkuttelee Katlaa katsomaan pentuja. Toissailtana Alli jäi kiinni rydän päältä, kun se ensin malliksi nuoli vähän pentua, sitten heilutteli häntää iloisena kun Katla teki perässä, ja hilpaisi sen jälkeen sohvalle nukkumaan jättäen umpionnellisen Katlan nuoleskelemaan pentuja. Kattis on kyllä epäilemättä innostunut lastenhoitaja, mutta ei ihan niin luotettava että jättäisin sitä vahtimatta pentujen kanssa... mitään pahaahan Kattis ei tosiaan pennuille tahdo, mutta kun iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn, ei ihan aina voi olla varma mitä Katlan säätämisestä seuraa.

Tässä taas joidenkin hartaasti odottamia kuvia...

Perhe päikkäreillä
(Lyhde on valahtanut alas patjalta on joutunut kuvan ulkopuolelle)
2022473.jpg

Kaski on varsin suloinen pieni koira
2022474.jpg

Reilu viikko sitten meinasi myös iskeä hätä ja paniikki, kun Fauna alkoi yskiä. Sen räkiminen kuulosti huolestuttavasti samalta kuin Katlan viimevuotinen ikuisuuden kestänyt kennelyskä. Fauna lähti "karanteeniin" Vuokon ja Karin luokse, ja minä siivosin asunnon lattiasta kattoon ja pesukone pyöri ympäri yön, kun kaikki koiranpedit, sänkyvaatteet, sohvanpäälliset jne. päätyivät pesuun. Sitten ristittiin sormet kyynärpäitä myöten ja toivottiin oikein kovasti, että mikälie-tauti ei ole tarttunut muihin koiriin, eikä ainakaan pentuihin. Säikähdyksellä taidettiin selvitä, sillä muut koirat ja pennut voivat hyvin, ja Faukin lopetti yskimisen heti seuraavana päivänä. Varmuuden vuoksi se on kuitenkin vielä tämän viikon loppuun hoidossa, mitä nyt tänään pääsi käymään raunioilla kauden vikoissa treeneissä kuitenkin.

Katlalla alkoi juoksut, joten meiltä jää nyt agilityn hallikauden alku väliin, kuten myös tottiskurssi ja Jäsentenväliset. Miksi ne juoksut aina tulee just silloin, kun olisi paljon kaikkea kivaa ohjelmaa...

Lyhde
2022475.jpg

Miilu
2022476.jpg