Meille on toiveissa pentuja

Sain ystävältäni Vuokolta jalostuslainaan hänen narttunsa Allin. Alli on minullekin tuttu koira, ensimmäistä kertaa näin sen jo Eidalunin pentulaatikossa sisarustensa kanssa. Sen jälkeen olen seurannut Allin elämää niin Vuokon tarinoissa kuin yhteisillä lenkeillä, agilitytreeneissä ja muissa puuhissa. Pian Allin ensimmäisen syntymäpäivän jälkeen mielessäni alkoi itää ajatus Allin jalostuslainasta, olihan siitä kasvanut kaunis ja minua luonteeltaan kovasti miellyttävä nuori neiti. Lisäksi Alli oli suvultaan sopiva morsian Tahvolle, ja Tahvosta minä halusin pennut. Tahvo on oman narttuni Taigan yhdeksästä lapsesta se minua kaikkein eniten miellyttävä, komea ja hienoluonteinen koiraherra. Lopulta uskaltauduin tiedustelemaan Vuokon mielipidettä Allin pennuttamisesta, ja Allin 2-vuotissynttäreiden tienoolla sovittiin jalostuslainasta. Syksyllä 2007 Alli käytettiin terveystutkimuksissa ja luonnetestissä, ja kaikki näytti vihreää valoa pentusuunnitelmille.

Oli vain yksi mutta: Tahvo oli juuri vähän aiemmin astunut toisen nartun, Puhuripeikon Pohjan Piikan. En oikein pitänyt ajatuksesta tehdä kohtuullisen nuorella uroksella kahta pentuetta melko lyhyen ajan sisään, mutta kun Eidaluniin syntyi liitosta vain kolme potraa poikaa eikä narttuja laisinkaan, ja Tahvon omistaja Sanna vakuutteli, että Tahvolle ei enempää morsmaikkuja tule, ainakaan ennen ukkovuosia, päätin toteuttaa kauan hautuneen unelmani.

Alunperin Allin piti saada pennut vuoden 2008 kevään/kesän juoksusta. Ajatuksena oli, että ehdimme pyöräyttää Allin vielä näyttelykehässäkin ja ehkä myös poropaimennuskokeessa ennen pennutusta.Mutta Allipa panttasi juoksujaan 2007, ja vasta joulukuussa ilmoitti olevansa taas nainen, hekumallinen sellainen. Pikaisia laskelmia ja pari tilityspuhelu myöhemmin totesin, etten varsinaisesti tahdo (pahimmillaan) kymmenpäistä pentulaumaa keskelle vuoden 2008 loppupuolen karmeimpia kura-räntä-loskakelejä, jolloin pentujen ulkoiluttaminen olisi vähintäänkin mielenkiintoista. Päätimme hypätä liikkuvan junan kyytiin ja eräiden hakutreenejen jälkeen Alli lähti treffaamaan Tahvoa. Näyttelytulos jäi nyt saamatta, mutta tiedän ilman sitäkin, että Alli on  rotutyypillinen, pienikokoinen narttu, jolla ei ole mitään merkittäviä rakentellisia virheitä. Allin kaunis pää ja hieno takaosa korvaa hyvin Tahvon pahimmat ulkoisen virheet, eli hieman ahtaan takaliikkeet ja turhan kevyen alaleuan. Luonteeltaan Alli on räväkkä, iloinen, vauhdikas narttu, joten Tahvon rauhallinen ja itsevarma luonne toivottavasti tasapainottaa pentuetta. Kumpikin koira on kotioloissa rauhallinen ja "huomaamaton" varpaanlämmittäjä ja sohvanvaltaaja, ihmistä kohtaan nöyrä seuralainen. Harrastuksissa Allilla riittää virtaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Tahvo taas agility- tai tokokentälläkin on rauhallisempi ja tuntuu ajattelevan, että ehtii sitä vähemmälläkin hopulla perille. Kyllä Tahvollakin riittää tekemisen halua, joten pennuista toivon mukavia harrastus- ja kotikoiria.

Pentujen odotetaan syntyvät helmikuussa 2008 viikolla 8. Pentueesta kiinnostunut voivat ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimella, yhteystiedot löydät kotisivuiltamme osoitteesta www.sysivaike.net  Yritän saada kotisivuillekin pian päivitettyä pentuetietoja ja vanhempien kuvia. Etsin myös yhteistyökykyistä ja harrastavaa kotia sijoitusnartulle.

Eidalun Ablatiivi "Alli" FIN15540/05
s. 23.1.2005
lonkat A, kyynärät 0, polvet 0, silmät terveet J1 (ei muutoksia, 30.9.2007)
prcd-PRA B, kantaja (Laboklin geenitesti)
luonnetesti +172p (Tuulos 27.10.2007, osa-alueet: +1 +1 +3 +2 +1 +3 +1 +3 laukausvarma)
1170674.jpg

Naavaneidon Suentassu "Tahvo" FIN16402/04
s. 4.2.2004
lonkat A, kyynärät 0, polvet 0, silmät terveet (J1, viimeksi tark.10.7.2007)
prcd-PRA a, terve (molemmilla vanhemmilla geenitestin tulos A, terve)
suorittanut poropaimennuskokeen hyväksytysti Narkauksessa 2006
1170676.jpg