Kaverini Jaana kävi katsomassa pentuja ja otti muutaman kivan kuvan tyypeistä. Kuvissa pennuilla on ikää 17 vuorokautta.

MrBig ja eriparikorvat
IMG_6150-normal.jpg

Morris, jonka kolme rintakarvaa antavat loputtomasti aiheita huonoille vitseille
IMG_6125-normal.jpg

Eyjafjalla on maailman söpöin pentu, eikä oo ees vaikeeta!
IMG_6107-normal.jpg

Bardarbunga tahtoo nukkumaanIMG_6142-normal.jpg

Pennuista alkaa erottua jo erilaisia käytösmalleja ja luonteita. MrBig on aina viimeisenä jalkeilla, kulkee ympäriinsä touhottaen ja kiusaten nukkuvia sisaruksiaan. MrBigillä on myös Iso Ääni, jota se ei epäröi käyttää kommentoidessaan hyväntuulisesti näkemiään kohteita, ennenkuin se hyökkää suu ammollaan niiden kimppuun. MrBigin häntä vispaa koko ajan.

Morris on herttainen pieni koira, joka tykkää nukkua samassa kasassa pienemmän narttupennun Eyjafjallan kanssa. Morris ja Eyjafjalla ovat paita ja peppu, yhtä aikaa hereillä ja yhtä aikaa unilla. Ne painivat keskenään paljon ja kulkevat perätysten tutustumassa maailmaan.

Bardarbunga ottaa asiat lunkisti. Joko se syö, tai sitten se nukkuu. Bardanbunga ei paljoa ääntele, sen mielestä asialliset hommat hoidetaan ja sen jälkeen painellaan pentulaatikon nurkkaan, painetaan pää kulmaa vasten ja simahdetaan. Se hakeutuu selvästi eniten omaan rauhaan nukkumaan, eikä häiriinny yhtään mistään. Bardarbunga oli pennuista ensimmäinen, joka heilutti häntää ihmiselle, ensimmäinen, joka alkoi seurata keittiöstä kuuluvia ääniä, ensimmäinen, joka kantoi suussaan esinettä. Sen rauhallisuus ja eleettömyys taitaa hämätä, tämä tyttö vain menee ja tekee tekemättä siitä numeroa.

Seuraavat viikot ovat parasta aikaa koiraharrastajan elämässä, kun saa aitiopaikalta seurata pienten koiravauvojen muutosta yksilöiksi. Muutaman viikon päästä niiden luonteista voi jo alkaa arvailla, kenellä olisi taipumusta harrastuskoiraksi, kuka tulisi parhaiten juttuun koiralaumassa ja kenestä tulee omistajalleen samanlainen palkitseva tahtojen taistelu kuin Kattis oli junnuna. Samalla sitten selviää pentujen tulevat kodit, kun voimme yhdessä pähkäillä millainen pentu sopisi parhaiten kunkin kodin elämään.