Blogi on viime aikoina elänyt niin hiljaiseloa, että treeneistä ei ole tullut kerrottua juuri mitään. Rauniokauden loputtua jatkoimme talven läpi hakuilua pienellä porukalla noin kerran viikossa. Lumitilanne on taas rajoittanut treenejä, mutta olemme tehneet paljon vaihtelevaa ilmaisutreeniä etenkin nuorille koirille, jonkun verran hallintaharjoituksia, liinassa etsimistä ja pieniä harjoituksia mahdollisuuksien rajoissa. Mukana treeneissä mulla on ollut yleensä Katla ja Flora, muutaman kerran myös Fauna ja Salka on päässeet vähän etsimään. Monesti ne on olleet mukana kuitenkin, koska pienen porukan treenit eivät kestä kovin kauaa ja treenaamisen jälkeen olemme antaneet koirien rellestää villeinä ja vapaina hangessa.

Loppuvuodesta agilitykouluttajamme muutti opiskelujen perässä Tampereelle ja jäimme ilman ohjausta. Olemme silti yrittäneet päästä melkein joka viikko hallille tekemään erilaisia treenejä kimpassa. Hyvä puoli ohjaamattomissa treeneissä on ollut, että olen vihdoin saanut Katlan pujottelua hinkattua oikein urakalla eteenpäin ja nyt se kestää mun puolenvaihdot sekä ennen että jälkeen keppien. Kovaa vedättämistä ei vielä kovin hyvin, mutta voin otta pari metriä etäisyyttä mihin tahansa suuntaan ilman että rikkoo - erittäin hyvää kehitystä siis! Flo on pentutreenaillut helppoja ja motivoivia juttuja. Pikkuhiljaa siltä voinee alkaa jo vaatia vähän enemmänkin. Faunan agility on ollut tosi tahmeaa ja käytimmekin sitä fyssarilla varmuuden vuoksi. Ei löytynyt mitään, joka olisi selittänyt miksi se on niin hidas ja haluton. Päätimme laittaa sen muutamaksi viikoksi kokonaan tauolle ja alkuvuodesta sitten aloittelimme taas varovaisesti lyhyillä, helpoilla ja etupalkalla olevilla treeneillä. Vanhaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita alkoikin taas näkyä, mutta sitten Fau ensin sai kennelyskän ja perään juoksut, joten olemme taas olleet monta viikkoa tauolla. Kouluttajamattomuus alkoi kuitenkin vähän nyppiä, joten hain jäseneksi Kerava Agiltyteamiin eli KAT:in ja koetunnin kautta pääsinkin seuraan. Valitettavasti KATin kausitreenit on maanantaisin, joka on ainoa päivä jota en pysty järjestämään vapaaksi, kun lupauduin jo viime syksynä että koulutan maanantaisin raunioilla. En siis valitettavasti pääse vielä mukaan KATin ohjattuihin treeneihin (hallikaudelle sit! ainakin aion hakea) mutta voin kuitenkin hyödyntää seuran vapaatreenimahdollisuuksia meidän lauantailappalaisten vuoron lisäksi. Positiivinen yllätys oli, että seuran jäsenet on etusijalla alkeiskursseille, joten ensi viikolla aloitan KAT:in alkeiskurssin Floran kanssa.

Kesäkauden treenisuunnitelma näyttää siis suunnilleen tältä:

maanantaisin rauniot (Katla, Flora), tiistaisin alkeisagility (Flora), lauantaisin agility (Kat, Fau, Flo), huhti-toukokuulla jälkikurssia torstai/lauantai (minä ja Mellu koulutamme, otan kurssille Katlan ja Floran) ja talven hakuporukka päätti jatkaa kesän yli noin kerran viikossa tahdilla vaihtelevana päivänä (Kat ja Fau, Flo ehkä tai sitten se tekee jälkeä). Katlan kanssa pitäisi ankarasti tottistellakin, eka tavoite on BH-koe toukokuussa ja kesäksi haaveilen, että olisimme toko avo-luokkaan kunnossa. Floralle pitäisi alkaa opettaa tottiksen perusteita, toistaiseksi olen naksutellut sille vain käteen koskettamista ja takajalkojen hallintaa 2on2off-kontakteja ajatellen. Aina välillä kun jaksaa voisi Salkallekin tehdä jälkeä tai hakuilua, mutta se nyt menee muiden sivussa ilman tavoitteita.

Ei, mulla ei ole muuta elämää kuin treenaaminen.