Ikää kymmenen vuorokautta ja painoa 750 grammaa. Siinäpä olennaiset mitat tällä hetkellä.

1997488.jpg

Pennut alkavat punkea jaloilleen. Ne yrittävät hinata paksuja mahojaan irti maasta, mutta ihan vielä painovoima ei hellitä otettaan. Ne mätkähtelevät ympäriinsä ja pääsevät ryömimällä huomattavasti nopeammin eteenpäin. Jaloillaan ne eivät oikeastaan liiku mihinkään, ellei sitä kahden sentin ylös-alas-ylös-oho-kaaduin hiissaamista lasketa :) Mutta kohta niitä ei pitele enää mikään - kunhan jalat saadaan hallintaan, niin maailmanvalloitus voi alkaa. Kaski avasi ensimmäisenä myös silmät, ja ainakin Sarka raottelee jo myöskin.

1997489.jpg


Olimme lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään poissa, ja tuntuu että pennut olivat kasvaneet ja kehittyneet noinkin lyhyessä ajassa ihan hirveästi. Kiitos kovasti vielä pennunhoitajille, ja pahoittelut mahdollisista kissojeni aiheuttamista häiriöistä yöunillenne ;)

Taiku ja Salsal olivat keskiviikosta asti äitini kanssa maalla Haminan kupeessa. Taiga on ennenkin ollut äidin seurana maalla, mutta äiti oli nyt ekaa kertaa vastuussa hieman omituisesta Salkasta. Pikkuprinsessamme oli välittömästi ekana iltana kokeillut kaikki rinsessatemput ja kieltäytynyt lähtemästä pihasta mihinkään ("oi en voi, siellä on pimeää ja maantiellä on niin vaarallista ja oletko kuullu siitä möröstä, joka asuu joenrannassa....?"). Parin "hätäpuhelun" jälkeen koirat sitten ulkoilivat vain omassa pihalla ekan illan. Sitten se oli katsonut ruokakuppiaan järkyttyneenä ja ilmoittanut, että rinsessat eivät syö koiranruokaa, ja vetäytynyt kammariin, jossa se oli mytännyt käsinvirkatun pitsipäiväpeiton isoksi keoksi sängylle ja asettunut sievästi kerälle pinon päälle. Kun äitini oli yrittänyt selittää Salkalle, että pitsipeitto ei ole koiranalunen, Salka oli ilmoitusluontoisesti todennut, että prinsessat nukkuvat pitsipeitoilla ja kieltäytynyt siirtymästä. Äitini ei ole ikinä ollut mikään koiraihminen, joten hänen kunniakseen täytyy kyllä sanoa että loppupeleissä he olivat pärjänneet oikein hyvin ja seuraavana päivänä Salkakin oli suvainnut jo lähteä kävelyllekin ja totellut pihassa kiltisti ja saikin sitten juoksennella puutarhassa vapaana Taigan kanssa.

Nyt meillä on koko oma lauma taas kotona, ja siihen päälle Alli ja pennut, joten meillä on nyt yhdeksän koiraa kaksiossa. Eipähän ole hukkaneliöitä asunnossa, kun kaikki paikat on tehokkaasti täytetty koirilla.