Pihlajamäet Fantom (Kaiku), Fafnir (Katla), Kissimyyr (Haiku) ja Fauni (Peto) sekä Pedon poika Ahonkujan Mierka (Mörkö).

pihlisporot%20mullinkoskella-normal.jpg

Sekä Katlalle että Haikulle on suunnitteilla pentue vuodelle 2014. Haiku kävi luonnetestissä kesäkuun lopussa tuloksena -1 +1 +1 +3 +1 +3 +1 +3 +++ yhteensä siis 150p ja laukausvarma. Haiku oli koko testin ajan oma iloinen itsensä ja kulki häntä korkealla osiosta toiseen. Se myös leikki innokkaasti niin testin aikana kuin heti sen jälkeen. Syksyllä Haiku menee terveystutkimuksiin (silmät, lonkat, kyynärät, polvet ja selkä sekä kilpirauhasarvot) ja jos kaikki on kunnossa, Haiku astutetaan seuraavasta juoksusta eli vuodenvaihteessa vanhemmalla herrakoiralla, Pihlajamäen Beikon-poikasella eli Vasmilla. Vasmilla ei ole aiempia pentueita, se on terve, luonnetestattu, poropaimennuskokeen läpäissyt ja kisannut hyvällä menestyksellä useana vuonna, se on suorittanut BH-kokeen ja harrastaa mm. raunioita.

Katlakin menee uuteen silmätarkkiin ja se on tarkoitus astuttaa keväällä 2014. Katlan sulhaseksi on lupautunut Niilo eli Tuulenkuun Haltiamieli. Niilolla on kaksi aiempaa pentuetta, mutta haluan toteuttaa tämän yhdistelmän sillä toivon pentueesta reippaita, myös tavoitteelliseen harrastamiseen sopivia pentuja. Niilo ja Katla ovat kumpikin rohkeita, hyvällä moottorilla varustettuja, hyvähermoisia koiria. Niilo on luonnetestattu, poropaimennuskokeen läpäissyt, suorittanut BH-kokeen ja harrastanut mm. henkilöhakua. Niilo on myös muotovalio.

Jos olet kiinnostunut Sysiväikeen lapinporokoiranpennusta ja haluat tarjota aktiivisen, harrastavan kodin koiralle, ota yhteyttä! Kummastakin pentueesta on jo jonkun verran varauksia.

Meille on suunnitteilla myös paimensukuinen lapinkoirapentue vuoden vaihteeseen. Kasvattini Sysiväikeen Koskikara eli Kara on tarkoitus astuttaa uroksella Eidalun Indikatiivi eli Justus. Kara on ikänsä perusterve ollut 6-vuotias narttu. Kara on käynyt PLS:n Katselmuksessa oikein kivoin arvosteluin pari kertaa, muuten se elelee täysin kotikoirana hevostilalla Lohjalla. Kara on luonteeltaan kiltti, sosiaalinen ja kuuliainen. Sillä ei juurikaan ole riistaviettiä ja se tulee erinomaisesti toimeen kaikkien koirien, ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Justus on 5-vuotias uros, jonka kanssa harrastetaan pelastuskoiratoimintaa ja tokoa. Justus on suorittanut haun peruskokeet. Justus käy myös raunioilla, tokoilee sekä emäntänsä työpaikalla apuna toimintaterapiassa, siis paijailtavana ja kuntoutettavien ihmisten ilona. Justus on luonnetestattu, poropaimennuskokeen läpäissyt ja sillä on näyttelystä H. PLS:n Katselmuksessa Justus on sijoittunut hyvin.

Pentueesta toivon ystävällisiä, avoimia ja tasapainoisia perhekoiria. Parhaimmillaan lapinkoira on ulkoilevan ihmisen seuralaisena, jonka kanssa on mukava harrastella ilman suuria tulostavoitteita. Toki taitava ja viitseliäs kouluttaja saa lapinkoirastakin kisakoiran, mutta ensisijaisesti toivon pentueelle koteja, joissa panostetaan perustapakasvatukseen sekä runsaaseen liikuntaan ja virikkeistämiseen. Justuksen ja Karan pentue syntyy ja kasvaa Karan kotona Lohjalla, Karan emännän hoivissa. Pennut rekisteröidään Sysiväikeen kennelnimelle ja olen tietenkin apuna pennutukseen liittyvissä asioissa. Pentueesta voi kysellä lisää minulta.