Sunnuntaina treenailtiin hakua vesisateessa - ensin pienessä ja sitten suuressa. Kattis treenasi lähinnä ilmaisua. Maalimiehiä oli neljä tallatuilla kaistaleilla n. 50 metrissä. Pistot oli ihan mitä sattuu, sellaista ihmeellistä pomppimista ja pyörimistä, vaikka etenikin aika nopeasti sinne kaistaleen päätyyn asti. En tiedä sekoittiko noi tiheät tallaukset, kun ei Kattikselle oli noita kaistaleita ennen tehty (vaikka tallatulla aluella on ennenkin treenattu). Pysyi kyllä hyvin tallatulla alueella, mutta meno oli holtitonta. Virpi vähän kuivasti totesikin, että jos pk-puolelle meinaatte niin teillä on ongelma :) (Myönnän, meillä on vielä montakin ongelmaa.) Ilmaisutreeni sinällään meni oikein kivasti. Katla aloitti haukun kaikilla maalimiehillä ihan heti, ja haukkui innostuneesti mutta rennosti. Otettiin ihan lyhyet haukut vielä, sellaista 2-4 haukkua ja yhdellä maalimiehellä sitten taisi olla lähemmäs 10.

Tilauksesas siis suorat pistot. Saako niitä ostaa jostain nettikaupasta, vai pitääkö hakea jostain?

Taigalle otin yhden tyhjän ja perään kaksi löytöä. Lähti pistolle aivan upeasti, suoraan ja kovaa. Katosi sinne 50 paremmalle puolelle ja aloin huudella takaisin... tulihan se, mutta jostain n.70 metrin edempää... vähän laajaa laatikkoa rouvaskoira tekee. Vastapuolelle lähetys meni vähän omituiseksi kuin koira tuli sitten keskilinjaa takaisin, mutta lähti se kuitenkin minne halusinkin ja maalimieskin osui heti kohdalle. Vikalle pistolle lähetin myös yliheittona eli jätin sen maalimieheltä palatessani puolimatkaan paikoilleen ja kutsuin siitä, ajatuksena että korjaan sen edellisen piston omituisen lähetyksen. Tuli hyvin käden kautta ja samalla vauhdilla linjan yli, etenee n. 5 metriä, Virpi ehti sanoa "hyvä lähetys" ja koira kääntyy samantien 90 astetta vasempaan ja sinkoaa linjan suuntaisesti ehkä 20 metriä, sitten kääntyy takaisin ja kipittää sinne minne alunperinkin oli tarkoitus ja löytää maalimiehen.

Että sellaiset kuviot tällä kertaa.

Viime torstaina oli toko-kurssien eka kerta. Minä istuin penturyhmän teorialuennolla (olipahan,eh, mielenkiintoista) ja Robin oli Faunan kanssa aloittelijoiden ryhmän treeneissä. Ehdin näkemään lopun heidän treeneistään ja ihan mukavalta näytti. Tekivät jotain seuraamisharjoituksia ja perusasentoja. Nuohan Fau kyllä osaa, jos vaan saa sen hyvän työvireen pidettyä yllä. Katlan kanssa on nyt harjoiteltu kotioloissa seuraamisen alkeita, lähinnä siis perusasennossa pysymistä kun minä otan askeleita satunnaisiin suuntiin (käännyn, taaksepäin tai eteenpäin). Ripkakupilla treenataan paikallaoloa istuen, semmoinen puoli minuuttia menee jo loistavasti ja kuola valuen :D