Lokakuun alussa osallistuimme treeniporukan kesken järjestettyyn Kiva Koirakansalainen -testiin. Vettä tuli kuin saavista kaatamalla ja oli kylmä kuin pakastimessa, eli sää oli kaikinpuolin mahdollisimman kauhea. Salka ilmoitti heti alkuun, että hän ei ole kiva koira tälläisessä säässä eikä tule ulos autosta. Ymmärsin Salkan kannan asiaan varsin hyvin, ja koska Salkan ei koskaan ole pakko jos Salka ei tahdo, sai nöpötti istua autossa kuivassa sillävälin kun muut tassuttivat kuralätäköissä ja kaatosateessa kenttää ees taas.

Fauna ja Lumo (Villi-Joikhu Super-Hyperi) ohittaa

Fauna läpäisi testin ongelmitta. Hirveä sää näkyi siinä, että Fauna ei tahtonut istua märkään maahan ja korvasi perusasennot sievillä niiauksilla, mutta tämä ei haitannut kun tässä testissä ei koiran tarvitsekaan seurata, ainoastaan kulkea hihnassa nätisti ja vetämättä, häiriöistä välittämättä.

Kattis tervehtii

Katla seuraa

Katla ohittaa

Ja Katla ei oli kiva koirakansalainen, koska kolmen minuutin odottelun (jätetään vieraan ihmisen pidettäväksi), Katla oli sanonut hiu hiu hiu ja kerran isosti HAU! saksanpaimenkoiralle, jonka taukki omistaja päästi noin metrin päähän paikallaoloon jätetystä Katlasta. Emäntä oli kyllä hyvin ylpeä, kun pikkukoira malttoi pysyä paikoillaan koko ajan!

Taiga on suorittanut tämän testin joskus vuosia sitten, ja saikin olla ohitushäiriökoirana parille testiä suorittavalle koiralle.

Taikukin on kiva koirakansalainen