Ei, ihan vielä en ole joulutunnelmissa, mutta eräänlainen lahja kyllä saatiin viime viikolla.

Taiga (8v) ja Salka (4v) kävivät silmätarkeissa 25.10. ja kummallekin annettiin lausunnoksi J1 eli terve, ei osoita perinnöllisiä muutoksia.

Taiga on aiemmin tarkastettu terveeksi kahdesti (2- ja 5-vuotiaana) ja Salka kerran (2-vuotiaana). Salkan silmissä ei ollut mitään huomauttamista. Taigalla näkyi samat sikiöaikaiset verisuonijäänteet (ns. ghost vessels) kuin ennenkin. Uutena löydöksenä Taigan silmiin oli tullut pientä lasiaisen samentumaa, jonka eläinlääkäri tulkitsi alkavaksi vanhuusiän muutokseksi. En tiedä olinko järkyttyneempi siitä, että Taigan silmissä on jotain vikaa, vai siitä, että eläinlääkäri kutsui sen silmiä tyypilliseksi vanhan koiran silmiksi. Mun mussukkani ei ole vanha. Eihän?

Samassa tarkissa Katla kävi tutkituttamassa polvet ja siltä kuvattiin lonkat, kyynärät ja otettiin epäviralliset selkäkuvat. Katlan polvet olivat terveet, 0/0. Selkärangan kuvannut eläinlääkäri myös arvioi täysin normaaliksi. Kyynär- ja lonkkatulokset tulevat sitten aikanaan Kennelliitosta. Jännäillään vielä vähän aikaa :)