Pennut täyttivät lauantaina kaksi viikkoa. Ne ovat kasvaneet tasaisesti ja olleet pääasiassa melko hiljaisia ja tyytyväisiä toukkia. Katla pitää pennut ja laatikon tahrattoman siistinä ja imettää ja hoivailee pentujaan hellästi. Muutaman ensimmäisen päivän Kattis pysyi tiukasti pentulaatikossa ja suostui lähtemään vain lyhyille pissatuksille. Viikon jälkeen Kattis muutti makoilemaan pentulaatikon viereen laitetulle täkille, josta se vahtii lastensa unia. Välillä se kyllä nukkuu myös pentujen kanssa laatikossa. Ulkoilut ovat pidentyneet päivä päivältä hieman ja parina iltana olemme tehneet mielenvirkistyksi tähän tottista parkkipaikalla ruokakuppipalkalla. Pentujen täytettyä kaksi viikkoa, olen ottanut Katlaa mukaan myös lyhyille lenkeille lähimetsään muiden koiriemme kanssa.

Eyjafjalla eli pienempi tyttö, 14vrkeyjafjalla-16vrk-normal.jpg

Pentujen kasvua on aina yhtä kiehtova seurata. Syntyessään ne osaavat ryömiä emon lämpöä ja hajua kohti, imeä nisää ja vinkua kimeästi jos niillä on hätä. Ensimmäisen viikon ajan ne lähinnä vain ryömivät, syövät, nukkuvat ja kasvavat. Niiden äänivalikoima monipuolistuu hieman, mutta muuten ne ovat melko tietämättömiä ympäröivästä maailmasta. Yritimme kyllä totuttaa niitä sekä savuun että palovaroittimen ääneen...

Morriksen tassu
tassu-16vrl-normal.jpg

Maailman söpöin pentu
eyjafjalla-14vrk-normal.jpg

Toisella viikolla alkaa tapahtua. Pennut avasivat silmänsä, ensimmäisenä MrBigiksi kutsuttu isoin poika kymmenen päivän ikäisenä. Tytöt seurasivat perässä kahdentoista päivän ikäisenä ja seuraavana päivänä vielä pienin pennuista, Morris, liittyi näkevien joukkoon. Pennut alkavat reagoida näkemiinsä asioihin ja ottavat kontaktia myös ihmiseen. Ne tutkailevat niiden eteen asetettua kättä mutustelemalla sitä, kiipeilemällä sen päällä ja nuuskimalla. Pennut oppivat myös kävelemään, tai ainakin auttavasti vaappumaan, eivätkä ne enää vain ryömi. Ne murahtelevat (vähän ärrä-vikaisen kuuloisesti tosin), vinkuvat ja tapailevat haukahtelua. Ne oppivat heiluttamaan häntäänsä ja opettelevat leikkimään keskenään ja ihmisen käden kanssa. Niiden hyökkäykset ovat kuin hidastetusta filmistä, jonka pääosanesittäjä on kahden promillen humalassa.

Bardarbunga, isompi tyttö, 16vrk ja "dalmaattisisko"bardarbunga-16vrk-normal.jpg

Bardarbunga, 17vrk
bardarbunga-17vrk-normal.jpg

Pienistä, vain 170g painaneista pennusta on kasvanut jo melkein kilon painoisia miniatyyrikoiria. Isommat pennut ovat ylittäneet kilon painon jo muutama päivä sitten.

MrBigin valkoiset nilkkasukat
mrbig-16vrk-normal.jpg

MrBig 17vrk
mrbig-17vrk-normal.jpg

Hyvää yötä!
kaikki-17vrk-normal.jpg