Blogihiljaisuus täytyy rikkoa vaikka väkisin, joten pari kuvaa arkipuuhista. Mitään sen kummempaa ei olekaan tapahtunut. Koirat nauttivat muuton jäljiltä uudesta "vapaudesta" eli aidatusta pihasta. Minäkin aina silloin, kun on edes etäisesti keväistä eikä tolkuttoman kylmä ja sada räntää, lunta ja rakeita.

Salkan mielestä pihalla on kivempaa kuin lenkillä. Se on jo niin vanha, että saakin itse päättää milloin sitä huvittaa lähteä mukaan ja milloin ei.

salka-kahvikuppi.jpg

Pinkkis on ryhtynyt myös täysin holtittomaksi ruuan suhteen. Se on ollut koko ikänsä aika huono syömään, mutta kuluneen talven aikana se on ilmeisesti unohtanut vihaavansa ruokaa. Se kärkkyy keittiössä iltaruokaa ja pari kertaa se on melkein erehtynyt käymään käteen kiinni, kun se on sekoittanut sormen ja ruuanpalan toisiinsa. Muutama päivä sitten se myös tempaisi multa kokonainen ison pussillisen lihaisia luita käsistä ja levitti ne kaikki suoraan koiralaumaan. Sinä iltana koirat saivat syödäkseen todella paljon luita.

20170505_192817.jpg

Heksu on käynyt vähän tokoilemassa ja agilitytreeneissä. Meillä on ollut Nina Mannerin, Saija Mustosen ja Jenna Caloanderin ohjatut treenit Heksulle ja Flopalle. Lisäksi viime viikolla alkoi oman seuran kesäkausi ja meillä on pitkästä aikaa koirille treenipaikka ryhmässä. Vapaavuoroille otan hallille mukaan myös mummokoiria aina jonkun erän ja nekin saavat vähän humputella.

Heksun mielestä hallilla on hauskaa!
heksu%20hallilla.jpg

Heksu on käynyt pari kertaa paimentamassakin ja ensi viikonloppuna on vielä varattuna yhdet ratatreenit Somerolle. Kattis on lähinnä parannellut jalkaansa ja tehnyt mielenvirkistykseksi pari jälkeä ja hyvin varovaisesti erittäin hidasta tokoa.

Lenkkeilynkin suhteen on ollut laiskaa, koska kolme viikoka jatkunut flunssa ei vain suostu luovuttamaan. Käytiin kuitenkin tutustumassa kotikunnan nähtävyyksiin eli Laukkosken luontopolkuun. Lyhyelle parin kilsan tallustelulle pääsi mukaan koko lauma, myös jalkavaivaiset ja vanhukset.

lauma-laukkoskenluontopolku.jpg

Polulla oli selkeät opasteet ja ihan asiantuntevat opastaulut - joka ei näillä kyläyhdistysten ja vastaavien ylläpitämillä poluilla aina ole ihan itsestäänselvyys.

20170501_203456.jpg

Lyhyeen polkuun on onnistuttu saamaan mukaan useita luontotyyppejä puronvarsilehdosta kallioiseen mäntykankaaseen ja onpa siellä pieni suokin ja hiidenkirnu. Kesällä puronvarsi on varmaan melkoinen hyttysviidakko, mutta näin kylmänä keväänä se oli kaunis kävellä auringon laskiessa ja lintujen sirkuttaessa.

20170501_201214.jpg

20170501_194108.jpg