Edistystä tapahtuu!

Maalimiestreenit kantavat hedelmää, ja viime maanantain rauniotreeneissä oli havaittavissa selvää edistystä. Ryhmäläiset annetut palautteet ja yhteisesti pidetty "teoriaopetus" ilmeisesti osui otolliseen maaperään ja näyttäisi uponneen, sillä tällä kertaa löytyi niin iloista kehua kuin vauhdikasta leikkiä, huolellista naminsyöttämistä ja ylipäänsä vain ajatuksella ja huolella tapahtuvaa koiran palkkausta. Hyvä te! Mun omat treenit jäi kyllä lyhyeen, kun puhelin alkoi piippailla ja lähdin Katlan kanssa Kirkkonummelle etsimään kadonnutta henkilöä. Sellaista ihan oikeasti kadoksissa olevaa, jota poliisijohtoisesti sitten haettiin Vapepan toimesta. Henkilö löytyi hyväkuntoisena, eikä sen parempaa lopputulosta voi toivoakaan.

Viikko sitten olin viikonlopun hälyryhmän leirillä Katlan kanssa. Muut koirat jäivät kepon seuraksi kotiin. Olin ilmoittautunut jälkiryhmään, joten viikonloppu roikuttiin liinan päässä kun pieni porokoira painoi nenän turpeeseen ja lähti jäljestämään. Jälki on ollut mulle jotenkin vähän vastenmielinen laji, ja sen takia harjoittelu onkin jäänyt melko vähäiseksi. Katla osoitti taas kykynsä jäljellä, joten mun on kai pakko myöntyä ja opettaa esineilmaisut vähän vanhemmiksi ja käydä selailemaan koekalenteria tältäkin saralta.

Siisti auto?

Leirillä myös syötiin, saunottiin, vietettiin iltaa ja tavattiin kavereita.

Hertta ja Katla

Osataan me joskus ihan vaan ollakin. Kesän terassikausi on korkattu koirienkin kanssa. Tänään jäi agilitykin väliin, koska Katlalla on juoksu, joten korvasin emäntää vaivaavan tekemisen puutteet kävelemällä helteessä lappalaisteni kanssa eläinkaupan kautta keskustaan, jossa yhytin agitreeneistä tulleen kepon ja Faunan, kävimme terassilla syömässä ja jälkkärijätskeillä, ja käpsyttelin vielä koirien kanssa kotiin. Vajaa neljä tuntia ihanaa kiireettömyyttä ja olemisen iloa. Onneksi ei ihan pääse treenipuute kiusaamaan, koska ensi viikoksi lähden Katlan kanssa Pelastusopistolle Valmiusryhmäkurssille. Viiden päivän treenit, ei hassumpaa!

Kotipihallakin on terassikausi avattu. Tervetuloa!