Pidin viime keväänä viikon verran kirjaa koirien aikatauluista lenkkien, treenien yms. suhteen ja yllytin muitakin samaan netin lappalaiskoirapalstalla. Tuloksia oli yllättävän mukava lukea. Vaikka useimmat vastanneet olivat aktiivisia koiraharrastajia, joukkoon mahtui monenlaista aikataulua ja antoi aihetta pohtia miten moni erilainen elämäntapa voi olla koiralle ihan hyvä elämä. Koira voi hyvinkin olla eläinmaailman sopeutuvaisimpia lajeja, esiintyyhän sitä kaikkialla maapallolla ja niin erilaisissa tehtäviss, villinä ja kesynä, ja silti kaikkia koiria yhdistää uskomaton kyky tulkita toisen eläinlajin, ihmisen, puhetta ja eleitä. Vastaava aikataulukysely tuli muutama päivä sitten vastaan netissä, tällä kertaa toisella lemmikkieläinaiheisella palstalla. Siitä innostuneena päätin kirjailla blogiinkin viikon verran omien koirieni aikatauluja.

Maanantai
10-11 aamulenkki lähimetsään, pääasiassa vapaana kirmailua. Aamupalaksi koirat saivat etsiä kuivaruokaa heinikosta. Lenkin jälkeen lyhyt tokoilusessio Katlan kanssa taloyhtiön parkkipaikalla. Lopuksi Kattis sai kantaa Hesarin postilaatikolta kotiovelle ja hämmästyttää naapureita olemalla "älyttömän fiksu koira!"
11-14 Leikkasin koirien kynnet. Sitten Salka pihalla, muut sisällä.
15:30 kamat kasaan ja koirat autoon, kolmen vartin ajelu Oittaalle
16:15-17:45 alkuun hengailtiin omalla porukalla raunioradan liepeillä, sitten tunnin metsälenkki Ainon ja lapinporokoirapoikien Piin ja Rhoon sekä hyvin pienen bordercollielapsen Sukan kanssa. Vastaan tuli ratsastajia ja lenkkeilijöitä.
18-20:30 rauniotreenit: Salka söi parkkipaikalla iltapalansa ja nukkui sitten auton takapenkillä treenien ajan. Katla ja Fauna kävivät kumpikin kaksi kertaa radalla etsimässä maalimiehiä ja saivat ruokansa palkkana löydöistään. Kattis oli vikana treenivuorossa, joten se sai jäädä loppupalaverin ajaksi hengailemaan pikku-Sukan kanssa
20:30 lyhyt pissatus radan viereisessä metsässä ja ajelu kotiin
23 Robin käytti koirat lyhyesti ulkona, minä yritin jo nukkua

Tiistai
9:00 Robin käytti koirat aamulenkillä n. 15 min hihnakävelyä. Minä lähdin jo aiemmin töihin
16:30 tulen töistä ja päästän Salkan pihalle, muut ei halua
17-18 vapaata juoksentelua lähimetsässä. Lenkin jälkeen n. 15 min tokoilua Katlan kanssa. Työn alla on luoksetulon pysäytys, liikkeestä seisominen ja avoimen kaukokäskyt. Taidettiin ottaa pari noutoakin.
19:45 Kattis ja Fauna vajaa puoli tuntia kickbikelenkillä eli reipasta ravia ja minä potkuttelen kikkarilla perässä, koirat toki kytkettyinä vetovyöhön, kaupungissa kun ollaan. Lenkin jälkeen käytin Salkan pikaisesti pissalla kadun toisella puolella ja sitten koirat sai iltaruokansa. Loppuilta koirat makoili olkkarissa meidän kanssa ja kerjäsi meidän ruokia. Hellyin antamaan puruluut.
22:30 lyhyt iltapissatus

Keskiviikko
Robin käytti koirat aamulla n. 20min hihnalenkin, minä olin jo töissä.
17-17:30 tulen kotiin ja samantien hihnalenkki lähikorttelien ympäri. Tän jälkeen minä ja Robin lähdelle katsomaan Floraa sisaruksineen, palaamme kotiin n. 20:30
21: koirille iltaruoka ja puruluut kaupan päälle. Yritän ostaa hyvää omaatuntoa, koska en jaksa lähteä lenkille kylmään ja pimeään sateeseen
23:30 lyhyt iltapissatun n. 10min

Torstai
Hups oho, nukuin vähän pitkään.
10:30 päästän koirat pihalle, tosin vain Salka käyttää tilaisuuden hyväkseen. Fauna kääntää kylkeä peiton alla ja Kattis menee keittöön kerjäämään.
11:30-12:45 lenkillä. Puolet vapaana lähimetsässä, puolet hihnassa kävelyteitä ja katuja pitkin. Lenkin jälkeen pieni tokoilusessio Katlan kanssa. Ohikulkeva mummo lapsenlapsineen (?) pysähtyy katsomaan ja taputtavat, kun Katlaa noutaa kapulaa. Kynsien leikkaus kaikilta ja palkkioksi hyvästä käytöksestä puruluut.
13:30 Salka ja Fauna pihalle. Fauna haluaa sisälle 5 minuuttia myöhemmin, Salka jää makoilemaan nurmikolle aurinkoon.
15 Salka sisälle, minä lähden töihin
alkuilta: Robin tulee kotiin, koirat lyhyesti pissalle, saivat ruokansa sen jälkeen
22 maissa n. 45 min hihnalenkki
23 jälkeen minäkin tulen kotiin ja mennään kaikki nukkumaan

Perjantai
aamupäivällä n. 1,5h lenkki, puolet metsässä vapaana ja puolet hihnassa kävelyteitä pitkin. Päivän koirat olla möllöttää, Salka jonkun verran pihalla. Lähden töihin alkuillasta ja Robin tulee kotiin käyttämään koirat pissalla. Ruuat ja iltapissatus jossain välissä.

Lauantai
7:15 tulen kotiin töistä ja tipahdan tunniksi nukkumaan, sitten aamupalaa ja tavaroiden keräilyä.
9:30 Kattis pikapissatukselle ja treenikamojen kanssa autoon ja kohti Hyvinkäätä. Robin vie Faun ja Salkan lenkille.
10-13 hälytysryhmän treenit teollisuusalueella. Katla tekee noin kaksi tuntia etsintää ulkotiloissa ja löytää yhden maalimiehen. Kattis on kovin, kovin innoissaan pikkupakkasesta ja treeneistä ja on melkoisen virittyneessä tilassa. Kotimatkalla nuokutaan autossa kumpikin, vaikka mun pitää yrittää pysyä hereillä. Kotona otan taas tunnin torkut.
15:00 kaikki koirat pikapissatukselle ja autoon, ajellaan Juvanmalmille treenihallille.
15:30-17:15 alku- ja loppuverkat sekä agitreeniä Faulle ja Katlalle. Salka hengailee muuten vaan mukana. Treenihallilta lähikaupan kautta Kannelmäkeen. Koirat odottavat autossa noin tunnin, kun me käymme kahvilla ja otamme mukaamme silkkivinttikoiranpentu Floran, ikää 7vkoa.
19 eteenpäin ihmetellään kotona uutta penneliä. Flora on kovin reipas lapsi ja tutustuu kaikkeen häntä heiluen ja pompahdellen. Isot koirat ottavat tulokkaan vastaan tyynesti. Minä nuokun sohvalla ja Robin tekee pizzaa ja vahtii koiria.
22 maissa isojen koirien iltalenkki
Menemme nukkumaan, pentu meidän tyynyjen väliin käpertyneenä. Fauna kääntää sille selkänsä ja näyttää lähinnä pahoinvoivalta.

Sunnuntai
Pentu herätti pari kertaa yöllä ja Robin käytti sitä pissalla. Minä nukuin kuin kuollut, pientä univelkaa havattavissa.
7 maissa raahaudun ylös antamaan pennulle ruokaa ja vien sen pihalle. Sitten nuokun sohvalla vielä pari tuntia katsellen pennun rallaamista ennenkuin jaksan kahvinkeittoon.
9-10 koko porukka lähtee lähimetsään. Penneli kulkee osan matkaa kainalossa, mutta kipittelee myös hyvin reippaana isojen koirien perässä.
Päivän mittaan Flora käy noin tuhat kertaa pihalla pissalla. Pari tuntia koirat on kotona keskenään, Flora aidan eri puolella, kun käymme kaupassa ja äänestämässä.
15 maissa n. 20 minuttin hihnalenkki koko porukalla.
19-19:45 vien isot koirat hihnalenkille
Pentu ja Katla saa iltavillin ja riehuvat kuin heikkopäiset marakatit. Me katselemme sohvalta ja mietimme, mitä oikein tulikaan ostettua
23 iltapissatus