Pörrökoirat osallistuivat tänään Paimensukuisen Lapinkoiran seuran Katselmukseen. Taiga veteraaniluokkaan (milloin siitä on tullut niin vanha?) ja Salka avo2-luokkaan (eli 4-8 -vuotiaat). Jotta hommassa olisi esittäjällekin jotain jännistystä, niin kumpikin tytöistä on juoksuinen, aivan huuruissaan ja jossain aivottomassa pilvessä jonne juoksunartut menee, sekä jättänyt karvansa kotiin. Tai lähinnä pölynimuriin.

Taiga sai punaisen nauhan ja roikkui jatkovalinnoissa jonkun aikaa mukana, mutta ei päässyt loppukehään. Salka sai mun suureksi ällistykseksi punaisen nauhan myöskin (sehän on yleensä lähetetty suorilta kotiin...) ja vieläpä valittiin avo2-nartuista loppukehään! Tuomari valitsi loppukehään esitettäväksi 6 koiraa, vaikka vain 5 palkitaan, joten tiedossa oli että yksi lähtee vielä sijoituksetta pois. Salkahan se sitten oli, mutta olen kyllä edelleen ihan äimistynyt meidän pikku pinkkiksen yllättävästä "menestyksestä". KAtselmuksen käytäntöjä tuntemattomille kerrottakoon, että kaikki koirat saavat yksilöarvostelussa joko punaisen nauhan merkiksi, että koira on tuomarin mielestä hyvä rotunsa edustaja, tai vaihtoehtoisesti arvostelun käteen samantien. Punaisen nauhan saaneista tuomari sitten valitsee koirat loppukehään, ja loppukehässä koirien sijoitusjärjestyksen valitsee useampi tuomari yhdessä.

Taigan arvosteli Tarja Lackman

Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erittäin hyvä, joskin rungon kapeus häiritsee kokonaiskuvaa. Hyvä raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Erittäin kaunisilmeinen nartun pää. Normaali purenta. Hyvin hoidettu, hyväkuntoinen koira. Turkki ei tänään parhaimmillaan. Liikkuu sivusta erittäin hyvin, takaa ahtaasti. Miellyttävä luonne.

Salkan arvosteli Piritta Hynninen

Erittäin viehättävä feminiininen narttu. Hyvät rungon mittasuhteet, voisi olla ehkä aavistuksen pidempi. Riittävät kulmaukset. Kaunis pää ja ilme, isohkot korvat. Rintakehä saisi olla tilavampi. Liikkuu erittäin hyvin. Tänään kovin ujo.

Robin oli kepon tehtävissä ja esitti Salkan. Tuomari kovasti harmitteli Robinille, että Salkan ujoilun takia joutuu jättämään sen nyt palkitsematta, ja ihasteli vielä miten kovin viehättävä koira se on. Salka oli kehässä ihan tyypillinen Salka: se liikkui hyvin ja esiintyi rauhallisesti, mutta pyrki vähän väistelemään tuomarin kosketusta.

Myös Salkan sisko Siri (Naavaneidon Sirius) kävi kehässä, mutta jäi ilman nauhaa koska Siriä ei huvittanut yhtään esiintyä. Sirin tytär Kara (Sysiväikeen Koskikara) sai nuorista nartuista punaisen nauhan, mutta ei päässyt jatkoon. Aamupäivällä sysiväikeläisiä oli ollut paikalla urosluokissa Aatu (Sys Kalliokiipijä), joka tuomittiin hieman narttumaiseksi vielä. Tuomarin kommentti kyllä hymyilytti: "nelivuotiaana tämä saattaa olla tosi upea!" Lauantaina pentuluokassa kävivät Syysviljoista Aava (Kaski), Vilja (Sarka) ja Lyhde. Punaiset nauhat taisi tulla kaikille pennuille.

Kiitokset kaikille osallistuneille kasvattieni omistajille! Lähettäkää arvostelut s-postilla niin päivittelen niitäkin sitten tänne.