Fauna kävi lauantaina Nummelassa agilitykisoissa. Nollaa ei taaskaan ollut kotiintuomisena, mutta lohduttauduimme vanhan koiraharrastajien sananlaskun mukaan ei haittaa vaikka ei ole hyvä kunhan kaikki muut on vielä huonompia.

fauna-agilikisa-normal.jpg

Päivän tulossuora siis RV5 ja 1.sija ja RV-jotain-suunnilleen-miljoona ja 2. sija. Fau oli kakkosten ainoa koira, joka teki edes tuloksen kummallakin radalla. Jälkimmäinen rata suoritettiin kaatosateessa ja virheitä tuli kun Fau ei halunnut mennä jättimäisen lammikon keskellä oleville kepeillä ja pysähtyi ravistelemaan vettä pois korvista kesken radan muutamaan kertaan. En voi syyttää koiraa, ei muakaan paljoa naurata huuhaulla kaatosateessa yhtään mitään.

Viimeisen nollan metsästys jatkuu.

Samaan aikaan muualla Flolla oli ohjatut treenit Koiviksessa, kun Maiju (www.ikitempo.fi) kävi pitämässä lappalaisporukalle treenit. Koiviksessakin satoi ja nurmikko oli liukas, joten meno ei ollut kovin kummoista. Flo myös jännitti viereisessa koirapuistossa räyhääviä koiria. Flopa jatkoi Katlan tuuraamista myös sunnuntaina Sagin aluevalmennuksessa. Tein sen kanssa helpohkoa pätkää, jossa ohjaaja sai sekoilla jaloissaan kuuden peräkkäisen valssin verran, sitten vähän putki-kontaktierottelua ja hankalia keppikulmia. Muuten meni ihan kivasti, mutta keppien tekeminen aitaa (ja sen takana olevia koiria kohti) ei meinannut onnistua millään. Lisää häiriöharjoittelua siis ja lisää uusia treenipaikkoja tarvitaan.

Maanantaina oli vielä omat ohjatut treenit. Minä jäin kotiin katselemaan synnytystä lähestyvää porokoiraa ja Robin lähti vinttikoirien kanssa treeneihin. Pohdimme etukäteen, että kumpikin koira tarvitsee kivat, lyhyet palauttavat treenit. Flopalle annoin ohjeeksi palkata putkien ja keppien jälkeen ja muuten vain antaa luukuttaa ilman mitään kiemuroita. Kouluttajamme on ajatustenlukija, koska päivän rata oli pelkkiä putkia ja keppejä ja koirat sai todellakin luukuttaa menemään! Just tätä ne tarvitsivatkin!