Viime viikonloppu meni Jyväskylässä Lappalaiskoirat ry:n Syyspäivillä. Reissussa oltiin koko porukan voimin. Mukavaa oli taas tavata tuttuja ja kavereita ympäri Suomen ja ihastella satamäärin koiria. Sunnuntain näyttelyyn oli ilmoittautunut aivan käsittämätön määrä koiria!

Perjantaina olimme aika myöhään perillä, joten ehdimme vain heittää iltalenkin ja painella nukkumaan. Lauantaiaamu alkoi kauhutunnelmissa, koska olin alkukesästä saanut loistoidean (!) ilmoittaa Katla tokon rotumestaruuskisoihin. Ajattelin, että lähetetty koeilmoittautuminen motivoisi kummasti treenaamaan, mutta ei se oikein näyttänyt tuottavan tulosta. Kehään lähdettiin siis kokeilemaan mitä tapahtuu. En myöskään ole tehnyt niin pitkiä yhtäjaksoisia treenejä palkkaamatta, joten koiran vireen pysyminenkin vähän epäilytti. Kattis osoitti taas kerran olevansa varsin reipas ja hauska tapaus. Se ei ottanut mun jännittämisestä mitenkään erityisesti paineita, vaan paineli kokeen läpi häntä heiluen ja hyvällä fiiliksellä. Sillä oli selvästi kovin kivaa, itsestäni en ole ihan yhtä varma. Liikkeet jotka osataan meni aika kivasti, loput sitten roiskimalla vähän sinne päin. Kasaan saatiin kuitenkin raavittua juuri rimaa hipoen ykköstulokseen riittävät 161p. Nyt täytyykin pohtia, että treenaisinko alokasluokan liikkeet valmiiksi ja kävisin kokeilemassa vielä pari kertaa TK1-koularin toiveissa, vai siirtyisinkö ihmettelemään avoimen liikkeitä. Meidän tokotreenitahdilla avo-liikkeet olisi koevalmiit ehkä joskus vuoden 2015 paikkeilla...

kytkettynä seuraamista

Kokonaisuudessaan pistesaldo siis tässä - ja kootut selityksen perään.

luoksepäästävyys 10 - istuatönötti
paikalla makuu 9 - muuten kiva, mutta nousi liikkurin käskystä sivulle
seuraaminen kytkettynä 10 - Hyvä Teppis!
seuraaminen taluttimetta 9 - lähti hyvin, bongasi jotain superkiinnostavaa, sinkosi nuuskimaan, pysähdyn WTF?? ja koira huomaa "oho, jotain tais unohtua!", pinkaisee takaisin ja jatketaan. Liikkuri sekoili myös ja tehtiin vähän omituinen kaavio. Tästä ei mun mielestä olisi pitänyt tulla näin hyvää, koska koira kuitenkin häipyi hetkeksi kokonaan. Tuomari vaikutti tykkäävän Katlan seuraamistyylistä, ja siksi kai antoi armopisteitä.
maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 - meidän ns. "varma liike", ehhehhe. Ei mennyt maahan, annoin uuden käskyn ja sillä meni. Muuten ok.
luoksetulo 10 - tuomari ei huomannut, että K:n varpaat oli mun kengällä. Muuten kiva, tuli täpöllä ja suoraan ja loikkasi ripeästi sivulle käskystä.
seisominen seuraamisen yhteydessä 5 - no kun ei osata niin ei osata. Kaksi sanallista käskyä ja vasta käsimerkistä pysähtyi, olisi pitänyt nollata mutta antoi silti pisteitä, en tiedä miksi.
estehyppy 5,5 - muuten ok, jäi seisomaan (jeee!!!), mutta siiryi sitten noin metrin esteen takana kun mä kiersin sinne. Malttoi kuitenkin odottaa seisaallaan käskyä istua sivulle (jeeeee!!!!)
kokonaisvaikutus 7 - sain vaikutelman, että tuomari tykkäsi koirasta mutta piti ohjaajaa idiottina.

161p, alo 1.tulos ja jaettu 3. sija (8 koirakkoa)

Loppupäivä katseltiin muiden tokoiluja, kuunneltiin luentoa koiran luonteen jalostamisesta, syötiin hyvää ruokaa, käytiin Lappalaiskoirat ry:n vuosikokouksessa (onnea uusille hallituksen jäsenille!), lilluttiin kylpylässä, lenkkeiltiin ja loppuilta kului rattoisasti baarissa kavereiden kanssa.

Sunnuntain erkkariin olin ilmoittanut Katlan jo ennenkuin se valioitui Turussa. Päätin ottaa sen kehään vaikka sillä on noin kolme karvaa ristissä ja pohjavillasta vain lämmin muisto. Kattis esiintyi iloisesti ja kauniisti ja sai erinomaisen, mutta putosi sitten kilpailusta. Tuomari kiitteli että kaunis koira, mutta karvanlähdön takia passittaa nyt kotiin.

2.10.2011 Tapio Kakko: "Mittasuht. hyvä narttu, riittävän voimakas. Oikeanmuotoinen pää, kallo voisi olla leveämpi. Hieman pyöreät silmät. Hieman pysty olkavarsi. Hyvin kulmautunut. Hyvä karvanlaatu, pohjavilla puuttuu. Liikkuu tehokkaasti. Miellyttävä luonne ja käytös."  Val ERI

Näyttelyssä oli myös sijoituskoirani Siiri (Hallanevan Lapinkirvinen) avoimen luokan nartuissa. Sain esittää Siirin ja sehän esiintyi oikein hienosti. Siirin arvosteluksi tuli H, joka tiukalla tuomarilla rodun erikoisnäyttelyssä tuntui oikein hienolta!

"Kokonaiskuvaltaan hyvä sopivankokoinen hieman lyhyt narttu. Oikealinjainen pää. Alaleuka saisi olla voimakkaampi. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Hieman lyhyt rintakehä. Hieman lyhyt lantio. Ylöskiinnittynyt kippurahäntä. Lyhyehkö pehmeä peitinkarva. Saisi liikkua hieman pidemmällä askeleella. Miellyttävä luonne" AVO H

Siiri, Hallanevan Lapinkirvinen

Näyttelyn jälkeen kävimme vielä puolentoista tunnin lenkin pitkin Laajavuoren luontopolkuja. Mukana meillä oli myös Siiri, koska Siiseli lähti reissusta meidän mukaan etelään muutamaksi päiväksi. Ihanaa päästä tutustumaan Siiriin persoonana vähän paremmin ja nähdä miten se sopeutuu meidän laumaan ja elämänrytmiin!

 

Kuvat: M.Korpela