Pikkuheksun agilitykisadebyytti suoritettiin hyppyradan merkeissä Ojangossa ulkokentällä. Samalla Heksu mitattiin ja maksihan se on, kokonaista 44cm korkea. Maksihypyillähän sitä on kyllä jo treenattukin, kun alkoi näyttää siltä, että se otti pienen kasvuspurtin vielä puolitoistavuotiaana.

Kisadebyytti meni vähän maisemia ihaillen ja kaikkea mielenkiintoista pällistellen, josta seurasi kielto kolmanneksi viimeisellä hypyllä. Ohjaajan ohjaus herpaantui hetkeksi ja Heksu katseli juuri jotain pikkulintua ja ajautui hypystä ohi. Femmana siis maaliin, jolla lohkesi toinen sija ja palkintopussi. Meidän agilityn motto onkin aina ollut, että ei tarvitse olla kovin hyvä, riittää että muut on vielä huonompia.

heksu-agikisat-082016.jpg

Seuraavana agilityprojektina olisi kontaktiesteet kuntoon rotumestiksiin mennessä eli lokakuun puoliväliin. A ja puomi menee jo 80% varmuudella, vaikka päätimme tehdä juoksarit. Keinua on treenattu joskus vuosi sitten muutaman alkeistreenin verran, eli keinun paukuttelua ja vähän sen päällä seisomista samalla kun keinua liikutellaan ja syötetään kasakaupalla nameja. Silloin Heksua vielä jännitti keinun liike vähän, nyt selvästikään ei ja pääsimme melkein suoraan tekemään keinua kokonaisena esteenä. Jarruttaminen ei ihan kuulunut Heksun valikoimaan, joten siitä joudumme selvästi käymään vielä keskustelua, mutta olen varovaisen toiveikas, että Pikkuheksu tulee oikeasti starttaamaan rotumestaruuskisoissa 15. lokakuuta. Jee!