Hups heijaa en malttanut pysyä treenisuunnitelmassani, vaan ilmoitin Floran kisoihin marraskuun ekana viikonloppuna. Ajattelin, että eipä se ota jos ei annakaan ja henkisesti valmistauduin siihen, että nämä on nyt Flopsanin viimeiset kilpailut. Jos se on yhtä paineessa ja tahmea liikkumaan kuin kesäällä, saa sen kisaura olla nyt tässä. Kisat oli Floralle tutulla JAU-areenalla Sipoossa ja tuomarit Tsekeistä. Olin varautunut viime vuotisen tsekkituomarin perusteella aivan käsittämättömään kieputukseen ja mahdottomiin ratoihin, mutta mitä vielä! Nämähän oli todella hauskoja! Koiran kannalta loogisia linjoja, ohjaajan kannalta tuskallista juostavaa ja radat vaativat koiralta todella vahvaa esteosaamista, itsenäistä suorittamista ja rohkeita ohjauksia. Vaikeat kepeilleviennit ja päällejuoksut keppien jälkeen tuntui olevan yksi kantava teema.

Pari hoitokoiraa ja omat sessethoitokoiria2-lokakuu2017.jpg

Tehtiin kolme hylkyä. Kolme hyvää hylkyä. Sellaista, joissa koira pysyi (lähes) koko ajan mukana ohjauksessa ja mikä parasta, se oli melko rento ja liikkui kohtuullisen hyvin. Huraa! Kolme hylkyä, joiden jälkeen olin kuin Hangon keksi - tietävätkö nykynuoret enää miltä Hangon keksit näyttävät? - ja hieroin yhteen tuskanhikisiä pieniä näppejäni miettien milloin veisin sen seuraaviin kisoihin.

Sunnuntaina kotona se onnahti pari kertaa toista takajalkaa.

Keskiviikkona treeneissä se liikkui huonosti.

Torstaina hierojalla oli kiputriggereitä siellä ja täällä.

Ei se kestä. Vaikka pää kestäisi, niin sen romu selkä ei. Ei se pahassa kuosissa nyt ollut, mutta sen verran kuitenkin että jätin lauantain treenit väliin ja nyt täytyy pohdiskella vakavasti Floran agilityn tulevaisuutta. (Kokeilin jopa rally-tokoa sen kanssa, mutta se oli ihan kamalaa.)

Mitä sä syöt? Saadaanko me maistaa?
hoitokoiria-lokakuu2017.jpg

Sunnuntaina lähdin laina-Haikun kanssa metsästämään viimeistä nollaa ykkösistä. Kolmehan sillä jo on, mutta kaikki samalta tuomarilta. Haiku, sen tytär Hämy ja toisen kaverini puolivuotias lapinkoirauros Voima olivat meillä viikon hoidossa (tai Voima lähti jo perjantaina), joten olipa aika rauhallista ja rentouttavaa olla kisapaikalla vain yhden aikuisen ja järkevän koiran kanssa. Teinieläimet Voima, Hämy ja Hekla olivat melkoinen... luonnonvoima.

Osasi ne olla söpöjäkin. Hekla, Hämy ja kissat takkahuoneen sohvallah%C3%A4my-heksu-lokakuu2017.jpg

Tsekkituomarin ratatyyli jatkui myös ykkösissä: pitkiä vientejä, juostavaa ja etenevää rataa, mutta reilusti helppoa ja kivaa ykkösille. Haikun rata oli loppumetrien pientä putkisekoilua (joka sisälsi melkein törmäilyä ohjaajaan ja erikoisia väistöliikkeitä kummaltakin osapuolelta) lukuunottamatta oikein sujuvaa ja nollahan siitä napsahti, etenemä parista kaarroksesta huolimatta vähän päälle 4 m/s ja sijoitus taisi olla 4. tai 5. Serti kouraan ja hoitokoiria palauttamaan, en ehtinyt jäädä odottamaan iltapäivää ja kakkosluokkia kun meille oli tulossa vieraita tuvan täydeltä iltapäivällä.

Super-Haiku, lainakoirien aatelia
haiku-sert-marraskuu2017.jpg

Haikulla olisi sitten kakkosten kisat 19.11. suunnitelmissa. Siistii!

Viime viikolla kävin pyörähtämässä Janakkalassa Kim Kurkisen treeneissä (Haikun kanssa) ja pariin otteeseen olen treenannut Ketterän Ketun Johannan opastamana (Haiku, Heksu, Flopa) ja oli tässä jotkut Mannerin Ninan treenitkin (Haiku, Flora ja Robin Heksun kanssa). Että vaikka en ole viikkoryhmän treeneihin päässyt järjettömän työaikataulun takia moneen viikkoon, ja noin periaatteessa en ole agilityn aktiiviharrastaja, niin kummasti niitä ohjattuja treenejä on silti ollut se 1-2 viikossa.

Lokakuussa oli hetken talvi
lokakuu2017.jpg

Tänään oli sysiväikeläisten agilitypäivä Johannan opastamana. Kolmas kerta tälle syksylle. Kivalla porukalla hyvän kouluttajan kanssa on vaan niin hauskaa harrastaa! Tätä jengiä katsellessa ei ekana tule mieleen, että porokoirat olisi tyypillisesti hitaita tai hankalasti motivoitavia, kuten joskus kuulee sanottavan. Iloista, vauhdikasta menoa kaikilla. Joulukuussa onkin sitten vaihteeksi rally-tokoa kasvattiporukalla.

Nää kaksi on aina olleet maailman söpöimmät nukkujat
Heksu-Arhippa.jpg