Kissat kävivät alkukesästä rokotettavana ja perustarkastuksessa. Vimpalla todettiin sen verran paljon hammaskiveä, että käsky kävi hammaslääkäriin. Maanantaiaamuna siis huijasin Vimpan kuljetuskoppaan ja kuskasimme sen eläinlääkärille ennen töihin lähtemistä. Vimpa nukutettiin hammashoitoa varten ja samalla otettiin perusveriarvot ja tsekattiin muutenkin vähän tarkemmin terveydentilaa, onhan Vimpalla ikää jo jonkun verran. Nimenomaan jonkun verran, koska Vimpan ikää ei tiedetä. Meillä Vimpa on asunut vuodesta 2003 ja tullessaan se oli jo aikuinen. Silloin eläinlääkäri arvioi sen olevan ehkä 3-5-vuotias, mutta jälkikäteen olen epäillyt, että se on ehkä ollut kutienkin nuorempi, mahdollisesti vasta vain reilun vuoden ikäinenkin. Oli miten oli, Vimpa on varmuudella jo reippaasti yli kymmenvuotias ja se saattaa jopa olla yli viisitoistakin. Hammashoito sujui hyvin ja muuten Vimpa sai terveen paperit. Viimeisen vuoden aikana Vimpassa on kuitenkin ollut nähtävissä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, jotka ovat herättäneet huomaamaan, että Vimpa ei tosiaan ole enää nuori kissimirri.

Kotihoito-ohjeena saimme ikeniin levitettävää geeliä, jonka on tarkoitus estää tulehdusta ja hammaskiven muodostumista. Luin epäuskoisena geelipaketissa ollutta käyttöohjetta: "Käytä pakkauksessa olevaa pipettiä. Näin saat helposti vietyä Dentiseptin myös takaposkihampaiden ikeniin. Levitä vielä pipetillä annosteltu Dentisept hellästi sormenpäitä käyttäen." En tiedä missä Utopistaniassa tämän ohjeen kirjoittaja elää, mutta ilmeisesti meidän eläinlääkärillä on realistisempi kuva kissojen käyttäytymisestä. Kuurin pituudeksi oli määrätty kymmenen päivää. Mietimmekin onko fiksumpaa, jos toinen uhraa kaikki sormet vai antaisiko kumpikin yhden käden.

Ihan kiltti pieni kissa

1404819150897-normal.jpg

Kaikki kissanomistajat varmasti tunnistavat otsikossa lainatun laulun. Se kertoo kaiken olennaisen kissan lääkitsemisestä.

Mitäs kissoille muuta kuuluu? No eipä kummempia. Ne nukkuvat, riehuvat, kehräävät, kiipeilevät, istuvat sanomalehden päällä, tunkevat syliin, puuhastelevat aktivoitilelujensa (=ruokansa) parissa ja tuijottavat murhaavasti tai tekevät muita kissamaisia juttuja, joita ihminen ei vain voi ymmärtää.

Dog Spinny toimii meillä yleensä Cat Spinnynä

20140624_171254-normal.jpg